четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1063 прочитания

    Инвестиции за 8.3 млн. лв. ще разкрият близо 300 нови работни места у нас

    „Фармалекс България” и „БАДЕР България“ ще получат сертификат за инвестиции клас „А“, а „РОК 7” - сертификат клас „Б“
    30 ноември 2020, 14:32 a+ a- a

    Флориан Йозер, мениджър в производителя на автоинтериор Bader

    Министърът на икономиката Лъчезар Борисов подписа три сертификата за инвестиции по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 8.3 млн.лв., които ще разкрият близо 300 нови работни места. Две от инвестициите на „Фармалекс България” и на „БАДЕР България“ получават сертификат клас „А“, а третата инвестиция на „РОК 7”- сертификат клас „Б“.

    Борисов посочи, че според предварителните данни през третото тримесечие на годината инвестициите започват да се възстановяват. По думите му растежът им в структурата на БВП през третото, спрямо края на второто тримесечие е 4.3 на сто в реално изражение.

    Инвестицията на „БАДЕР България“ е за производство на тапицерии за автомобилната индустрия, което ще се реализира на територията на община Русе. Проектът е в размер на 1 500 000 лв., като чрез него ще бъдат разкрити 180 нови работни места. „БАДЕР България” е част от световния лидер в производството на автомобилен интериор – БАДЕР ГРУП, със седалище в Германия. Компанията е лидер в производството на кожа за автомобилния пазар има над 11 300 служители в 15 модерни съоръжения, разположени на 5 континента. Инвестиционният проект е свързан със създаване на предприятие за шиене на автомобилен интериор.

    Вторият проект, който ще получи сертификат за инвестиция клас „А“ е за разширение на дейността на „Фармалекс България“, като инвестицията по него възлиза на 120 000 лв. и ще бъдат разкрити 60 нови работни места. Предмет на дейност на дружеството е предоставяне на консултантски и маркетингови услуги, пазарни проучвания, дейности, свързани с анализ и обработка на данни от проучвания на продукти в сектора на здравеопазването и свързаните области. Компанията предвижда разширение на дейността си в направления, свързани с развойна дейност, регулаторни дейности, лекарствена безопасност, качество и съответствие с изискванията.

    Проектът на „РОК 7”, който ще получи сертификат за инвестиция клас „Б“ е за изграждане на предприятие за производство на каменна вата, който ще се реализира в община Търговище. Инвестицията е за 6.7 млн. лв., като ще бъдат разкрити нови 49 работни места. Инвестиционният проект предвижда изграждане на завод за производство на каменна вата от базалт с капацитет 10 000 тона на година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 минути
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 1 час
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 2 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 18 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 18 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 19 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място