четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1204 прочитания

    Paynetics разширява присъствието си в Европа

    Това става в рамките на програмата Mastercard Accelerate
    02 декември 2020, 13:42 a+ a- a

    Българската технологична компания Paynetics е една от първите в Европа, одобрена за включване в програмата Mastercard Accelerate, където ще има възможността да ускори своите планове за растеж. Инициативата е създадена от Mastercard и изцяло насочена към финтех стартъпи и бързо разрастващи се компании в цял свят, като им дава достъп до широко портфолио от специализирани програми за всеки етап от техния растеж – от пазарната им реализация в даден регион до глобална експанзия. 

    Успехът на българската компания е естествено следствие на серия от успехи на Paynetics в имплементацията на конкурентните технологии за мобилни портфейли и мобилни плащания на Mastercard, въвеждането на Apple Pay, Google Pay и Mastercard Digital First продукти за потребители в България и Великобриания.

    Предимствата за бизнесите, участващи в програмата Mastercard Accelerate, включват по-бърз и лесен достъп до технологиите на Mastercard, разработки на услуги за киберсигурност, експертна подкрепа при идентифициране и достигане на нови бизнес вертикали и възможност за сътрудничество с Mastercard при разработването на нови продукти и услуги. В Mastercard Accelerate има три различни програми, които отговарят на различните размери на компаниите и са пригодени за техните специфични нужди. 

    „Гордеем се, че сме най-новият партньор в Mastercard Accelerate, на етап, в който продължаваме амбициозния си път нагоре. Вярвам, че програмата ще ни даде значителен тласък, докато разработваме нови и иновативни продукти за пазара, като ни предоставя достъп до своите ресурси, подкрепа и опит. Като финтех компания, ние сме поели отговорността постоянно да разширяваме възможностите от ново поколение и да ги правим достъпни все повече клиенти. С подкрепата на екипа на Mastercard сме уверени, че можем да направим това по-бързо и ефективно от всякога.“, коментира Антонина Мартинова, изпълнителен директор на Paynetics.

    „Paynetics движат иновациите на целия пазар, като винаги са първите, които прилагат нашите най-нови решения в сферата на мобилните плащания, токенизацията и Mastercard Digital Enablement Service (MDES). Заедно използваме white labeling инфраструктурата, която позволява на портфейлите на различни марки, като банки и телекоми, да започнат да предлагат мобилни плащания на потребителите в оперативно съвместима екосистема. Това е част от стратегията ни да намалим употребата на платстмасови карти и да създадем едновременно сигурно и удобно потребителско преживяване от ново поколение – плащане само с едно докосване на смартфона.“, каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

    „Дългогодишните ни взаимоотношения с Mastercard ни позволяват да работим с размах и ни помагат да навлезем в нови бизнес вертикали. Това също ни позволява да си сътрудничим по нови продукти и да ускорим времето, необходимо за пускането им. В Paynetics продължаваме да се възползваме от експертизата на голям световен играч, без който би било много по-трудно да направим революция в плащанията. Казано по-просто, Mastercard ни помага да внесем по-бързо иновациите на пазара.“, коментира Иво Георгиев, съосновател и председател на Paynetics.

    Paynetics е регулирана институция за електронни пари, която има разрешение да предоставя услугите си в Европейския съюз и Великобритания. Koмпанията има обща история с Mastercard още от 2008 г. 9 години по-късно обединените усилия водят до първия български мобилен портфейл – phyre, като Paynetics държи и рекорда за най-бърза интеграция на дигиталните услуги на Mastercard в Европа. Оттогава развитието на компанията започва да се ускорява и следват редица иновативни пробиви в сферата на плащанията. През август 2019 компанията е отличена от Elevator Lab за phos – приложението, което превръща телефона в ПОС терминал, създадено в тясно сътрудничество с Mastercard. Същата година Paynetics става първата българска финансова институция, която предостави услугата Apple Pay ексклузивно на Mastercard потребителите. В края на 2019 двете компании създават уникалния white labeling модел, който предоставя готова инфраструктурна екосистема за мобилни приложения, която осигурява лесно и бързо въвеждане на решението от партньорите на Paynetics в България и Великобритания. През август 2020 факт става и една от първите Mastercard Digital First карти в Европа, под бранда Pay by VIVACOM, но технически възможна благодарение на Paynetics. Последната голяма новина във финтех сферата у нас също е белязана от партньорството между двете компании – Google Pay влезе у нас с първата вълна на услугата в Европа с phyre, благодарение на бързата имплементация от страна на българския мобилен портфейл на Paynetics. 
    Изградена около мисията за демократизиране и опростяване на плащанията, Paynetics обединява технологии за плащане от следващо поколение, включително придобиване и издаване на карти, IBAN сметки, парични преводи, електронни портфейли и софтуерни POS, всички под един покрив.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 6 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 6 часа
    преди 21 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 22 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 23 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата