четвъртък, 28 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  461 прочитания

  Paynetics разширява присъствието си в Европа

  Това става в рамките на програмата Mastercard Accelerate
  02 декември 2020, 13:42 a+ a- a

  Българската технологична компания Paynetics е една от първите в Европа, одобрена за включване в програмата Mastercard Accelerate, където ще има възможността да ускори своите планове за растеж. Инициативата е създадена от Mastercard и изцяло насочена към финтех стартъпи и бързо разрастващи се компании в цял свят, като им дава достъп до широко портфолио от специализирани програми за всеки етап от техния растеж – от пазарната им реализация в даден регион до глобална експанзия. 

  Успехът на българската компания е естествено следствие на серия от успехи на Paynetics в имплементацията на конкурентните технологии за мобилни портфейли и мобилни плащания на Mastercard, въвеждането на Apple Pay, Google Pay и Mastercard Digital First продукти за потребители в България и Великобриания.

  Предимствата за бизнесите, участващи в програмата Mastercard Accelerate, включват по-бърз и лесен достъп до технологиите на Mastercard, разработки на услуги за киберсигурност, експертна подкрепа при идентифициране и достигане на нови бизнес вертикали и възможност за сътрудничество с Mastercard при разработването на нови продукти и услуги. В Mastercard Accelerate има три различни програми, които отговарят на различните размери на компаниите и са пригодени за техните специфични нужди. 

  „Гордеем се, че сме най-новият партньор в Mastercard Accelerate, на етап, в който продължаваме амбициозния си път нагоре. Вярвам, че програмата ще ни даде значителен тласък, докато разработваме нови и иновативни продукти за пазара, като ни предоставя достъп до своите ресурси, подкрепа и опит. Като финтех компания, ние сме поели отговорността постоянно да разширяваме възможностите от ново поколение и да ги правим достъпни все повече клиенти. С подкрепата на екипа на Mastercard сме уверени, че можем да направим това по-бързо и ефективно от всякога.“, коментира Антонина Мартинова, изпълнителен директор на Paynetics.

  „Paynetics движат иновациите на целия пазар, като винаги са първите, които прилагат нашите най-нови решения в сферата на мобилните плащания, токенизацията и Mastercard Digital Enablement Service (MDES). Заедно използваме white labeling инфраструктурата, която позволява на портфейлите на различни марки, като банки и телекоми, да започнат да предлагат мобилни плащания на потребителите в оперативно съвместима екосистема. Това е част от стратегията ни да намалим употребата на платстмасови карти и да създадем едновременно сигурно и удобно потребителско преживяване от ново поколение – плащане само с едно докосване на смартфона.“, каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

  „Дългогодишните ни взаимоотношения с Mastercard ни позволяват да работим с размах и ни помагат да навлезем в нови бизнес вертикали. Това също ни позволява да си сътрудничим по нови продукти и да ускорим времето, необходимо за пускането им. В Paynetics продължаваме да се възползваме от експертизата на голям световен играч, без който би било много по-трудно да направим революция в плащанията. Казано по-просто, Mastercard ни помага да внесем по-бързо иновациите на пазара.“, коментира Иво Георгиев, съосновател и председател на Paynetics.

  Paynetics е регулирана институция за електронни пари, която има разрешение да предоставя услугите си в Европейския съюз и Великобритания. Koмпанията има обща история с Mastercard още от 2008 г. 9 години по-късно обединените усилия водят до първия български мобилен портфейл – phyre, като Paynetics държи и рекорда за най-бърза интеграция на дигиталните услуги на Mastercard в Европа. Оттогава развитието на компанията започва да се ускорява и следват редица иновативни пробиви в сферата на плащанията. През август 2019 компанията е отличена от Elevator Lab за phos – приложението, което превръща телефона в ПОС терминал, създадено в тясно сътрудничество с Mastercard. Същата година Paynetics става първата българска финансова институция, която предостави услугата Apple Pay ексклузивно на Mastercard потребителите. В края на 2019 двете компании създават уникалния white labeling модел, който предоставя готова инфраструктурна екосистема за мобилни приложения, която осигурява лесно и бързо въвеждане на решението от партньорите на Paynetics в България и Великобритания. През август 2020 факт става и една от първите Mastercard Digital First карти в Европа, под бранда Pay by VIVACOM, но технически възможна благодарение на Paynetics. Последната голяма новина във финтех сферата у нас също е белязана от партньорството между двете компании – Google Pay влезе у нас с първата вълна на услугата в Европа с phyre, благодарение на бързата имплементация от страна на българския мобилен портфейл на Paynetics. 
  Изградена около мисията за демократизиране и опростяване на плащанията, Paynetics обединява технологии за плащане от следващо поколение, включително придобиване и издаване на карти, IBAN сметки, парични преводи, електронни портфейли и софтуерни POS, всички под един покрив.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 минути
  Започва записването при личните лекари на желаещите да се ваксинират
  Записването може да стане по телефона или при лично посещение
  преди 25 минути
  Страните от ЕС приеха насоки за създаването на ваксинационен сертификат
  Целта е да се постигне съвместимост, така че съдържанието на сертификатите да е еднакво и да се установи минимален набор от данни за всеки сертификат
  преди 41 минути
  преди 1 час
  Американската икономика отчете ръст в края на 2020
  Увеличението е минимално, но резултатите са по-добри от очакваното
  преди 1 час
  ЕК удължи срока на действие на Временната рамка за държавна помощ
  Поради продължаващото развитие на пандемията всички мерки във Временната рамка се удължават до 31 декември 2021