четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1758 прочитания

    Immedis получи инвестиция от 50 млн. долара от нюйоркския фонд Lead Edge

    След инвестицията пейрол компанията на Тери Клун с офис и във Варна вече се оценява на 575 млн. долара
    08 декември 2020, 09:27 a+ a- a

    Immedis, пейрол компанията на ирландския предприемач Тери Клун, която има офис и във Варна, сключи сделка за нова инвестиция от 50 милиона долара с нюйоркския инвестиционен фонд Lead Edge Capital. Инвестицията ще позволи на базираното в Килкени, Ирландия дружество да повиши стойността си до 575 млн. долара. Това е три пъти повече от стойността ѝ преди 18 месеца, когато компанията получи финансова инжекция от 25 милиона долара от фондa Scottish Equity Partners.

    През последната година Immedis отбеляза значителен растеж на международния пазар на пейрол услуги, добавяйки към портфолиото си клиенти като Uber, Service Now и Nutanix. Новата инвестиция ще подкрепи растежа на компанията, включително и отварянето на офиси на западния бряг и Сингапур, които да отговорят на повишения интерес на клиенти в САЩ и азиатско-тихоокеанския регион. Компанията Immedis е част от технологичната група на ирландския предприемач Тери Клун.

    „Инвестицията ще ни позволи да надградим досега съществуващия продукт, така че да достигнем до най-големите мултинационални организации в света. Това е наистина голяма стъпка за нас“, допълва Клун.

    Изпълнителният директор на Immedis Рори Келъхър добавя: „Технологията, която създаваме е съвсем нова и ще преобърне представите на пазара на пейрол услуги. За първи път в историята една единствена платформата дава възможност на компаниите да консолидират межднародния пейрол на глобално ниво.” Келъхър добавя още, че Immedis планират да продължат разрастването си, превръщайки се в световен лидер в технологиите и услугите, свързани с управлението на глобалния пейрол на корпоративния пазар. „Бурният ни растеж, който започна още с привличането на клиенти като McAfee, Adobe и Uber през последните 24 месеца, продължава със същото темпо. Забелязахме наистина голямо търсене на инвестиционния пазар, което ни помогна да привлечем допълнителен капитал и да продължим по пътя си, превръщайки се в най-силния играч на този пазар.“

    Нюйоркският фонд Lead Edge има акумулиран капитал от над 3 млрд. долара от 2009 насам. Фондът прави инвестиции в разработването на софтуерни, интернет и технологично базирани услуги на глобално ниво, като някои от компаниите, подкрепени от него до момента, са гиганти като Spotify, Uber, Alibaba, Asana и Toast.

    Инвестициятя на Lead Edge Capital е подобаващ завършек на годината за Immedis. През 2020 дистанционната работа се наложи като отлично работещ модел за компанията, което доведе до разширяването и обогатяването на екипа им, в това число и този в България, който надвишава 150 души.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 3 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 10 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 10 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава