събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1568 прочитания

  Immedis получи инвестиция от 50 млн. долара от нюйоркския фонд Lead Edge

  След инвестицията пейрол компанията на Тери Клун с офис и във Варна вече се оценява на 575 млн. долара
  08 декември 2020, 09:27 a+ a- a

  Immedis, пейрол компанията на ирландския предприемач Тери Клун, която има офис и във Варна, сключи сделка за нова инвестиция от 50 милиона долара с нюйоркския инвестиционен фонд Lead Edge Capital. Инвестицията ще позволи на базираното в Килкени, Ирландия дружество да повиши стойността си до 575 млн. долара. Това е три пъти повече от стойността ѝ преди 18 месеца, когато компанията получи финансова инжекция от 25 милиона долара от фондa Scottish Equity Partners.

  През последната година Immedis отбеляза значителен растеж на международния пазар на пейрол услуги, добавяйки към портфолиото си клиенти като Uber, Service Now и Nutanix. Новата инвестиция ще подкрепи растежа на компанията, включително и отварянето на офиси на западния бряг и Сингапур, които да отговорят на повишения интерес на клиенти в САЩ и азиатско-тихоокеанския регион. Компанията Immedis е част от технологичната група на ирландския предприемач Тери Клун.

  „Инвестицията ще ни позволи да надградим досега съществуващия продукт, така че да достигнем до най-големите мултинационални организации в света. Това е наистина голяма стъпка за нас“, допълва Клун.

  Изпълнителният директор на Immedis Рори Келъхър добавя: „Технологията, която създаваме е съвсем нова и ще преобърне представите на пазара на пейрол услуги. За първи път в историята една единствена платформата дава възможност на компаниите да консолидират межднародния пейрол на глобално ниво.” Келъхър добавя още, че Immedis планират да продължат разрастването си, превръщайки се в световен лидер в технологиите и услугите, свързани с управлението на глобалния пейрол на корпоративния пазар. „Бурният ни растеж, който започна още с привличането на клиенти като McAfee, Adobe и Uber през последните 24 месеца, продължава със същото темпо. Забелязахме наистина голямо търсене на инвестиционния пазар, което ни помогна да привлечем допълнителен капитал и да продължим по пътя си, превръщайки се в най-силния играч на този пазар.“

  Нюйоркският фонд Lead Edge има акумулиран капитал от над 3 млрд. долара от 2009 насам. Фондът прави инвестиции в разработването на софтуерни, интернет и технологично базирани услуги на глобално ниво, като някои от компаниите, подкрепени от него до момента, са гиганти като Spotify, Uber, Alibaba, Asana и Toast.

  Инвестициятя на Lead Edge Capital е подобаващ завършек на годината за Immedis. През 2020 дистанционната работа се наложи като отлично работещ модел за компанията, което доведе до разширяването и обогатяването на екипа им, в това число и този в България, който надвишава 150 души.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 2 дни
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 2 дни
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица