неделя, 07 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  959 прочитания

  „Биодит“ излиза на борсата

  Това ше е първото IPO на Пазара за растеж на Българската фондова борса - BEAM
  15 януари 2021, 15:59 a+ a- a

  Българската технологичната компания “Биодит” ще направи първичното публично предлагане на акции (IPO) на 21 януари 2021. Това е първото IPO на Пазара за растеж на Българската фондова борса - BEAM. Новината съобщи Юлиян Софрониев, главен изпълнителен директор на "Биодит", по време на среща с председателя на БСК Радосвет Радев.

  “Биодит” е българска технологична компания, основана през 2015 г., специализирана в разработването на решения за домашна и корпоративна сигурност, базирани на биометрични данни. Компанията произвежда и устройства за контрол на достъп и работно време, както и единствената по рода си биометрична сиситема за превенция на автомобилна кражба – CarSec.

  Капиталът на дружеството е в размер на 12.8 млн. лв., а сред акционери в него са фондовете NEVEQ ІІ и Имвенчър. Основният актив на компанията е интелектуална собственост, която е оценена на 4,2 млн. евро и е регистрирана в Патентното ведомство на България. Заради забавянето с излизането на капиталовия пазар, компанията междувременно реши да набере рисков капитал, за да изпълнява плана си за разширяване. 

  През следващите 12 - 18 месеца усилията на “Биодит” АД ще бъдат насочени към увеличение на продажбите и затвърждаване на позицията на пазарен лидер в сферата на биометрията на българския пазар и активно навлизане в различни европейски пазари чрез предоставяне на високотехнологични продукти за контрол на достъпа и работно време, посочиха от компанията.

  За последните 18 месеца компанията успя да придобие пазарен дял от около 4 % в сектора на производствени предприятия с персонал над 100 служители в България. Дневно между 10 000 – 20 000 работници използват високотехнологичните продукти и биометричните системи на дружеството за контрол на достъп и работно време.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Предлагат нова мярка в подкрепа на туроператорите
  Изпълняваната към момента мярка за туроператори и туристически агенти ще се прилага до 5 април 2021
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК одобри инвестиция от над 63 млн. евро за област Бургас
  Проектът ще подобри качеството на питейната вода в региона
  преди 2 дни
  Италия блокира доставката на 250 000 дози AstraZeneca за Австралия
  Възражението на Рим е одобрено от Европейската комисия