понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  808 прочитания

  DHL строи нова логистична база в София

  Очаква се тя да е готова до края на ноември 2021
  17 март 2021, 13:58 a+ a- a

   

  DHL инвестира в нов модерен логистичен терминал. Първа копка за новата логистична база на DHL Freight направиха Георги Илиев, кмет на СО Район Слатина, Павел Павлов, управител на DHL Logistics, Атанас Атанасов, управител на Бараж Груп, Калоян Стефанов, управител на DHL Logistics, Ивета Монева, финансов мениджър на DHL Logistics.

  Новия проект ще се простира на площ от 12 309 м² в близост до Летище София, на ул.„Източна тангента“ и бул.„Христофор Колумб“. Базата е изградена от крос-док с площ 800 м², административна част с площ от 1200 м² и складово хале от 3000 м², като изпълнението ще бъде ускорено от сглобяемите стоманобетонни елементи, заложени в конструкцията, която ще бъде завършена с панели от минерална вата. В складовото хале със светла височина 11,70 м² ще се извършва високо-стелажно складиране на транспортни палети, което е допълнено от възможността за “side-loading”. Предвидена е най-съвременната система за пожарогасене с бързо действие тип ESFR, съгласно най-високите стандарти. Крос-докът включва „inbound” зона с 6 рампи, “outbound” зона с 5 рампи, включително ниво-изравнителна рампа тип “Jumbo”.

  Офис помещенията в административната част са изградени в съответствие със съвременните изисквания за комфорт, осветеност, шумо- и топлоизолация, както и за достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Изграждането на цялостната площадка на обекта включва 4500м² маневрени площи, 11 товаро-разтоварни рампи, паркинг за 44 леки и 8 лекотоварни автомобили като над 35% от общата площ са предвидени за озеленяване.

  Проектантът на новата логистична база „Енергопроект” и строителят „Бараж Груп“ гарантират приключване на амбициозния проект до края на ноември 2021.

  „Постоянно променящите се очаквания на бизнеса за оптимална организация на процесите, включително доставка на необходимите материали на точното място и в точния момент, при зададени очаквания за високо качество с минимални разходи, потвърждават необходимостта от логистични бази, ситуирани в райони като този”, каза г-н Калоян Стефанов, управител на DHL Logistics. „От основно значение при планирането, включващо все по-комплексна информация, е да разполагаме със съответните системи за комуникация и контрол, както и с добре развита инфраструктура. Възможността на всяка фирма да предложи искания продукт или услуга на конкурентоспособна цена е от изключителна важност за оцеляването и бъдещoто развитие. Това ни мотивира да сме една крачка напред днес, за да бъдем предпочитан избор за своите клиенти и утре”, допълни той.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 минути
  Работното място през 2021: Вижте кои са основните тенденции
  Проучване на VMware показва, че благодарение на дистанционния модел на работа 82% от бизнес лидерите са привлекли таланти, живеещи извън големи икономически центрове
  преди 53 минути
  преди 1 час
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 2 часа
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 2 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година
  преди 2 часа
  241 са новите случаи на коронавирус у нас
  Положителни са малко над 4% от изследваните