четвъртък, 18 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6491 прочитания

  Ново сдружение ще насърчава инвестициите на компании от автомобилния бранш в България

  10 юли 2012, 07:10 a+ a- a

  „Автомобилен клъстер България“ бе учреден у нас  по инициатива на немската консултантска компания „Трукенмюлер и къмпани България“. Целта му е да подкрепи развитието на автомобилната индустрия в страната ни.

   

  На събитието присъстваха представители на бизнеса, а официален гост бе министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

  Компаниите, включили се в учредяването на клъстера:

  Grammer AD – (разработване и производство на интериорни компоненти, както и на седалки за автомобили, камиони, автобуси и влакове. Заводът в България е в село Трудовец, община Ботевград, с персонал от над 700 служители).

  Würth Elektronik IBE BG EOOD – ( производител на електромеханични и пасивни компоненти. В България заводът се намира в Белозем, близо до Пловдив, и е с над 250 служители).

  Ixetic Plovdiv EOOD – (производител на компоненти за вакуумни помпи - роторни части, хидравлични помпи за сервоуправление и вакуумни помпи за спирачни системи. Заводът в България се намира в индустриална зона „Раковски“ до Пловдив).

  Johnson Controls Electronics Bulgaria EOOD – (компанията е специалист в областта на автомобилната електроника.  Технологичният център в София предлага проектиране и разработки на автомобилна електроника. Сред най-големите клиенти са BMW, Ford, Renault, GM, Opel, Volkswagen).

  Industrial Commerce Ltd. – (ексклузивно дистрибуторство за Hyundai Motor Company за България).

  S Media Team – (водеща медийна група в областта на автомобилната тематика)

  Leschke Design – (собственикът на компанията Харалд Лешке понастоящем е ангажиран с академична дейност в областта на автомобилния транспортен дизайн).

  Трукенмюлер и къмпани България ЕООД – (Truckenmüller & Company Bulgaria EOOD – (консултантска компания ориентирана към реструктуриране на предприятия основно в автомобилната индустрия).

   

  Една от най-важните задачи на клъстера е да насърчава и подпомага международни компании с дейност в автомобилния сектор да стъпят на нашия пазар, както и ясно да се подчертаят предимствата на България спрямо други източноевропейски страни, Близкия изток и Северна Африка.

  Целта е изграждането на производство, свързано с автомобилната индустрия в България.

  Организацията цели да подпомага фирмите от бранша, опериращи на българския пазар, като обединява интересите на членовете за подобряване на позициите им както на нашия, така и на международния пазар.

  Освен това тя ще насърчава развитието на науката, техниката и иновациите в сектора, ще организира и изпълнява проекти с цел повишаване конкурентоспособността на членовете, обявиха още от сдружението.

   

   

  Агенция Speed-Press


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 6 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
  преди 6 часа
  преди 22 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 23 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 23 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата