петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3048 прочитания

    Водещата логистична компания DACHSER навлиза на пазара на пратки за физически лица у нас

    Българската Transpress разширява партньорството си с DACHSER
    10 май 2021, 11:01 a+ a- a

    Българската транспортно-логистична компания Transpress и една от най-големите логистични компании в Европа – DACHSER, разширяват партньорството си, като за първи път излизат съвместно на пазара на пратки за физически лица.

    До момента фокусът на дейността бе насочен изцяло към бизнеса, но след промяната в средата заради COVID-19 пандемията с динамичното развитие на онлайн търговията и преориентирането към работа от вкъщи, стратегията е ревизирана. Така от януари в рамките на пилотен проект вече се предлагат доставки от фирми в Европа за физически лица в България и от фирми у нас до физически лица в Европа. След регистрирания успех и висок интерес към услугата през последните месеци, от юни тя влиза официално и с пълен капацитет в съвместното портфолио на двете на компании.

    “Променената ситуация ни насърчи да бъдем гъвкави и да предлагаме нови работещи решения, които помагат за установяване на успешната връзка между бизнеса и хората. Вярваме, че ще можем да сме особено полезни в нишата на по-големите пратки за физически лица, каквито са например мебелите, спортното оборудване и техника”, обяснява Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress.

    Предварителното проучване и анализ показва, че на пазара липсва предлагане на адекватни услуги точно в сегмента на по-големите от стандартни куриерски пратки над 31,5 кг до физически лица. С обединяването на капацитета и експертизата на DACHSER и Transpress потребителите вече могат да получат по-добри условия, съкратени срокове, както и допълнителни опции като доставка до етаж.

    “Вярваме, че ще предложим едно дълго чакано адекватно решение, като едновременно ще зарадваме хората с удобна и бърза услуга, и ще помогнем на бизнеса да се развива успешно в ерата на онлайн пазаруването”, категоричен е Веселин Стоянов.

    Доставките за физически лица е поредна стъпка в развитието на успешното сътрудничество между DACHSER и Transpress, което стартира през 2008. Transpress обслужва операциите на DACHSER както в България, така и в Македония, Албания и Косово. Със средногодишен ръст на оборота от 15% в мрежата на DACHSER българската компания е един от най-бързо развиващите се партньори на логистичния лидер.

    “Сътрудничеството ни с DACHSER е изключително важно за нас не само, защото благодарение на него ние оперираме в мрежа от 400 точки в света, имаме достъп до стратегически логистични хъбове и така сроковете ни за доставка често са без конкуренция дори в условия на локдаун. За нас е изключително ценно, че имаме добрия пример на партньор със сериозен опит и ноу-хау, с когото споделяме сходни ценности и стандарти в качеството на обслужване на клиентите.”, обяснява още Стоянов.

    Партньорството с DACHSER е и един от ключовите фактори за успеха на Transpress в сегмента на палетните доставки у нас, където компанията се наложи като убедителен лидер през последната година. Паралелно с обогатяването на портфолиото от продукти и навлизането на пазара за физически лица, от 2021 година се разширява и географското покритие на транспортните услуги предлагани съвместно от DACHSER и Transpress, като клиентите у нас вече могат да разчитат на бързи доставки до нови дестинации като Беларус и Украйна. Продължават да се поддържат и редовни доставки до прибалтийския регион и Скандинавия, в които двете компании се налагат заедно като лидер на пазара. 

    С екип от над 30 000 служители и годишен оборот от 5,6 млрд. евро DACHSER е една от водещите логистични компании в Европа. Оперира в две основни направления – сухопътна логистика - DACHSER Road Logistics и въздушен и морски транспорт - DACHSER Air & Sea Logistics. Разполага с мрежа от 393 логистични бази в цял свят, в която годишно се обработват и транспортират близо 80 млн. пратки с общо тегло от близо 40 млн. тона.

    Transpress е водеща българската транспортно-логистична компания с над 27 години опит. Разполага с екип от близо 700 служители, автопарк от над 250 автомобила, 12 логистични центъра у нас, а благодарение на партньорството си с международния гигант DACHSER оперира в мрежа от 400 локации в цяла Европа. Transpress осигурява превоз на над един милион пратки годишно и пълна гама транспортни и логистични услуги. Има лидерска позиция на пазара на палетни пратки у нас, а под бранда Green Courier развива куриерски услуги за бизнеса и хората с грижа към околната среда.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 42 минути
    Бош Автомобилно оборудване открива център за обучения с ПГТЕ „Хенри Форд"
    Центърът има за цел да подготви специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили
    преди 2 часа
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 2 часа
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 3 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 3 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla