събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2488 прочитания

    Astound Commerce привлече ключова инвестиция, ще търси нови ИТ таланти във Варна

    Компанията има инженерен център и екип от около 50 ИТ специалисти в морската ни столица
    14 май 2021, 15:52 a+ a- a

    Технологичната компания Astound Commerce, която има инженерен център и екип от около 50 ИТ специалисти в българския град Варна, обяви стратегически инвестиции от базираната в Калифорния RLH Equity Partners с допълнително участие на корпоративната инвестиционна група на Salesforce - Salesforce Ventures.

    Средствата ще бъдат използвани за разширяване на портфолиото на Astound Commerce, за укрепване на позициите на съществуващите пазари и за навлизане на нови, както и за привличане на нови ИТ таланти в българския офис и в развойните центрове в други страни (Украйна, Колумбия, Турция, Индия и Словакия), уточниха от компанията пред Ecоnomy.bg.

    От основаването си през 2000 г. Astound Commerce бележи бързо развитие и днес, с екип от 1300 професионалисти по целия свят, компанията предоставя услуги в областта на дигиталната търговия за световни марки като Puma, L'Oréal, Under Armour, FLOR, TOMS и Crocs. Инвестицията от RLH идва след експоненциален растеж на Astound и компанията ще използва средствата, за да постигне стратегическия си план, който стартира в началото на 2020 - да стане лидер на световния пазар на дигиталната търговия.

    „След като разпознахме фокусираната върху хората философия на RLH и нейния дълбок ангажимент към корпоративна култура, в която привличането и задържането на таланти е приоритет, изборът беше ясен“, коментира Майкъл Кан, главен изпълнителен директор на Astound Commerce. „През последните три десетилетия RLH инвестира в технологични бизнес услуги, здравеопазване и държавни услуги, избирайки превъзходни ръководни екипи с ясен план за експоненциален растеж“, добавя той.

    „Приветстваме RLH Equity Partners като стратегически инвеститор в Astound Commerce и сме възхитени от постоянната подкрепа на Salesforce Ventures. Вярвам, че това партньорство ще засили позицията на Astound като експерт по дигитална търговия от световна класа и ще даде тласък на нашето развитие, на съществуващи и нови пазари. С тези средства очакваме да добавим нови технологии към нашето портфолио и да наемем повече таланти в екипа“, отбелязва Иля Виноградски, съосновател и главен оперативен и информационен директор в Astound Commerce.

    „Тази инвестиция е ключов показател за доверие в нашия бизнес и важен сигнал за нашия екип и пазара като цяло. Финансирането от RLH ще позволи на Astound Commerce да покори нови висоти и да създава работни места на бъдещето във всички страни, в които присъства. Вярваме, че това споразумение ще ни помогне да се превърнем в лидер на световния пазар в дигиталната търговия и ще засили позициите ни като привлекателен работодател“, добавя Даря Горницка, глобален оперативен директор на изпълнителния клон в Astound Commerce.

    Преди голямата инвестиция от RLH Equity Partners, през 2019 г. Astound Commerce привлече средства от Salesforce Ventures, за да разшири присъствието си на ключови пазари и да увеличи дела на своите проекти в цялостната екосистема на Salesforce. Оттогава Astound Commerce откри нови инженерни центрове в Турция и Индия, а екипът от технически експерти се увеличи с 30%.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Astound Commerce Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство