петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1644 прочитания

    FlixBus възстановява международните си линии от България

    Освен в България, компанията възстанови дейността си и в други европейски държави
    18 май 2021, 16:29 a+ a- a

    След като в последните седмици беше обявен рестарта на дейността в няколко европейски държави, FlixBus се завръща и на Българския пазар. От 3-ти юни, пътниците от Пловдив и София отново ще могат да пътуват със зелените автобуси до Румъния, Хърватска, Словения, Австрия и Германия. След поредица от нови облекчения на мерките за пътуване и благодарение на подобряването на епидемичната обстановка нуждата от мобилност се увеличава. Започвайки от 3-ти юни, зелените автобуси ще възобновят дейност с първата си международна линия до съседката Румъния. Пътниците ще имат възможността да пътуват четири пъти седмично от София до Букурещ и веднъж до Арад. FlixBus ще възстанови и курсовете си от българското Черноморие -от Варна до Букурещ.

    От 4-ти юни зелените автобуси ще предлагат достъпна, безопасна и устойчива алтернатива за пътуване и от Пловдив до Мюнхен. Дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен отново ще бъдат достъпни без прекачване с начални точки София или Пловдив. Тъй като FlixBus отново стартира линиите от мрежата си във все повече европейски държави, пътниците ще имат възможността да пътуват и до други дестинации чрез прекачване. Всички достъпни дестинации са в продажба и вече могат да бъдат резервирани на сайта на FlixBus и през мобилната им апликация.

    „Благодарение на гъвкавия ни бизнес модел успяваме да предложим връзки в съответствие с търсенето, а в зависимост от ситуацията мрежата ни ще бъде постепенно обогатена. Имайки предвид, че епидемиологичната обстановка вече се подобрява, което съвпада и с наближаването на летния сезон, вече се наблюдава нужда от увеличаване на възможностите за пътуване до дадени европейски градове,“ сподели Снежина Колева, Старши мениджър бизнес развитие за България.

    За да продължи безопасно дейността си, FlixBus съвместно с експерти внедряват нова концепция за хигиена и безопасност, за да се адаптират към настоящата ситуация. Сред мерките за безопасност приложени от FlixBus са внимателното почистване и дезинфекция на превозните средства след всяко пътуване, както и на някои от по-големите автобусни спирки, качване само от задната врата, безконтактно чекиране и наличие на дезинфектант по време на цялото пътуване. Носенето на маска или друг способ за покриване на носа и устата е задължително от момента на качване, по време на пътуването и при слизане от превозното средство. При покупка на билет онлайн, пътниците на FlixBus получават най-важната информация относно безопасността заедно с потвърждението на резервацията си. FlixBus продължава да следва препоръките на здравните органи. 

    „Екипът ни разработи хигиенна концепция, която ще позволи на пътниците да пътуват безопасно по нашите международни линии дори и в настоящата ситуация. Насърчаваме клиентите си да изпълнят и своята част, следвайки предпазните мерките, препоръките на екипа ни и най-важното да пътуват само ако нямат симптоми. Благодарение на политиката ни за анулиране, пътуванията могат да бъдат променяни лесно и гъвкаво,“ добави Снежина Колева, Старши мениджър бизнес развитие за България. 

    Пътниците се насърчават наистина да взимат под внимание сигурността си, когато купуват билети и при възможност да ги закупуват онлайн чрез приложението на FlixBus или през техния сайт. 

    Освен в България, FlixBus възстановява дейността си и в други държави като Германия, Австрия, Португалия, Полша, Чехия, Франция и Обединеното кралство. Пътниците, които искат да пътуват по международните линии, трябва да се информират предварително относно изискванията на държавата, до която пътуват.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 1 час
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове