вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4194 прочитания

    Godel Technologies стъпва на българския пазар

    Софтуерната компания избра София за първия си офис у нас
    09 юни 2021, 14:52 a+ a- a

    Нийл Макмърдо, главен изпълнителен директор в Godel Technologies

    Godel Technologies е международна софтуерна компания, работеща с бизнеси от Обединеното кралство, като им предоставя критични за бизнеса продукти. Основана през 2002 г., Godel си партнира с най-вълнуващите британски марки, за да реализира своите технологични пътни карти в реалност. Клиентите избират Godel поради техния опит в създаването на партньорства, основани на доверие, прозрачност и работа в екип. След независима консултация през 2019 г., когато Godel назначи своя 1000-ен служител, компанията определя 4 допълнителни места в цяла Европа, включително София, България.

    Големият фокус на България върху ИТ програми, съчетан с езиково развитие, прави София идеалното място за Godel. Днес екипът в София работи дистанционно поради настоящата ситуация с COVID. „До края на годината се надяваме да имаме 20 ИТ специалисти в София, очакваме с нетърпение да видим как екипът расте и работи заедно.“ – Константин Чорбаджийски, оперативен ръководител в Godel София.

    Godel работи по изграждане на силни дълготрайни взаимоотношения с техните клиенти от самото начало, полагайки основите на репутацията за високи постижения, която продължава да надгражда и днес. Списъкът с партньори включва comparethemarket.com, Shell Energy, AO.com, Intelliflo, Booking.com и много други. Със седалище в Манчестър, Обединеното кралство, Godel успешно отвори множество локации в Беларус и наскоро в цяла Европа, създаде нови екипи и работи усилено, за да поддържа репутацията, с която е известна. През годините след това търсенето на услугите на Godel рязко нараства и в резултат на това компанията вече има над 1400 служители в множество подразделения. Godel продължава да увеличава мащаба, като същевременно внимателно следи за осигуряването на най-високо качество на продукцията за своите клиенти.

    Нарастващото търсене в Обединеното кралство не може да бъде задоволено вътрешно, което се отразява в големия (и нарастващ) брой незаети свободни работни места в технологичния сектор, тъй като фирмите се конкурират за таланти. Разширяването до нови географски местоположения ще позволи на Godel да продължи да отговаря на нарастващото търсене от своите клиенти, като им помага да правят иновации, използвайки софтуер, и да продължава да доставя критични за бизнеса и генериращи приходи продукти.

    "За да дадем възможност на Godel да продължи да увеличава мащаба при същото ниво на качество, което нашите клиенти очакват, ние избрахме четири нови географски местоположения в допълнение към Беларус. Източната част на Европа е дом на много от най-бързо развиващите се технологични центрове в Европа, местата, които сме избрали за нашите планове за растеж, са Литва, Украйна, Полша и България." – Нийл Макмърдо, главен изпълнителен директор в Godel.

    „Към 2019 г. бе изчислено, че осем от всеки 1000 източноевропейци са се обучавали като професионален разработчик, тъй като образованието в тези страни отдава голямо значение на такива умения. Така че, с такива таланти, изглежда очевидно, че разширяването на Godel трябва да бъде насочено към други европейски страни, включително България, тъй като изглежда вероятно те да бъдат дом на едни от най-добрите бъдещи разработчици, като все пак са в сравнителна близост до тези, които вече работят при нас. Всяко наше ново местоположение е внимателно проучено и ние сме щастливи, че тези страни не само могат да предоставят богатство от талантливи хора, но и че отразяват идеалите на съществуващите ни центрове за развитие в Беларус.“ – казва в заключение Нийл Макмърдо.

    Godel изгражда високоефективни екипи за предоставяне на критично важни решения, предоставяйки специално разработено софтуерно инженерство, доставка на продукти, облачно развитие, DevOps, мобилни приложения, тестване и автоматизация, машинно обучение и обработка на данни. Мисията на Godel е проста - да се превърне в най-уважавания партньор за доставка на софтуер в Европа. Уважението идва от репутацията за върхови постижения, която компанията постига, като предоставя страхотен софтуер на партньорите клиенти, като същевременно поддържа доброто настроение.

    „След като достигнахме над 1400 членове в екипа, ние наистина вярваме, че една от основните ни цели е да поддържаме фирмения дух в по-голям мащаб. Бизнес растежът е второстепенен, защото без запазване на нашите ценности, нашият бизнес модел не би работил. Ето защо ние инвестираме толкова много във вътрешните функции на компанията. Всеки служител е ценна част от компанията и ние можем да бъдем успешни само като поддържаме трите си фирмени ценности над всичко. Определени от служителите на Godel, „хората“, „разширяване на възможностите“ и „качеството“ са думите, които обобщават кои сме. Качеството е това, за което нашите клиенти ни познават - репутацията на Godel идва от това как нашите екипи винаги гарантират, че техните стандарти за доставка на софтуер са изключително високи. Всеки човек в Godel има възможност да постигне пълния си потенциал чрез това как подкрепяме както кариерата, така и личностното развитие по време на пътя им с Godel. Без нашите хора не бихме били нищо - всеки служител е част от това. И ще се радваме местните таланти в София да се присъединят към екипа и да изживеят вълнуващото пътешествие заедно“" – Мишел Нок, вицепрезидент по маркетинг.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Godel Technologies Europe EOOD в JOBS.bg тук

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 18 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 18 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС
    преди 19 часа
    преди 20 часа
    В тази част на София цените на жилищата стигат 7 000 евро на кв. м
    Покупките на имоти на абсолютна стойност над 600 000 евро в столицата растат с 50%, отчитат от Unique Estates
    преди 24 часа
    Паскал Донахю: Ползите от приемането на еврото в България ще са за всички – и за българите, и за цяла Европа
    По време на посещението си у нас председателят на еврогрупата се срещна и с президента Радев