петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    967 прочитания

    Българският екип на AtScale се е увеличил с 30% от началото на 2020

    България е начална точка за международната експанзия на технологичната компания
    20 юли 2021, 09:33 a+ a- a

    Американският технологична компани AtScale обяви, че от началото на годината екипът й в София се увеличил с 30%. Така у нас работят повече 80 IT експерти в сферата на големите данни. Това превръща софийския офис в най-големия за компанията, която освен в София, разполага с екипи в Бостън и Сан Матео. България е начална точка на международната експанзия на AtScale. 

    „Българският тийм е абсолютно равноправен на екипите, позиционирани в Щатите. Те са в основата на всички подобрения на продукта ни през последните 18 месеца. Над 90% от софтуерното инженерство, необходимо на компанията, се извършва в София. Благодарение на усилията им увеличихме приходите си с над 50% на годишна база. Тези страхотни резултати ни дават възможност да продължим да се развиваме. Планът ни е до края на годината екипът ни да се увеличи с близо 30%“, коментира генералният мениджър на AtScale за Европа – Момчил Михайлов. Той е българската следа в компанията и основната причина да бъде създаден офис и у нас.

    „Откриването на подразделение в София бе доста рисков ход, все пак планът ни бе да вложим над 20 млн. долара тук. Мемо успя да убеди мен и колегите, че си струва да инвестираме в България и да развиваме продукта си тук“,  споделя Кристофър Линч – изпълнителен директор на компанията. „Много бързо обаче осъзнахме, че успехът ни на Балканите е гарантиран. Това се случи в момента, в който започнахме да наемаме разработчици и да разкриваме потенциала, с който разполагат“, допълва Линч. 

    Той определя страната ни като потенциален център за развойна дейност в света на големите данни. Ключови за този процес са високото ниво на образование в IT сферата, професионализма на специалистите и желанието им да се развиват постоянно. 

    Доказателство за успехите на родните експерти е повишението на Петър Стайков, който само за година успя да се развие от BI Architect в Product Director. Той отговаря за управлението на дейностите, свързани с подобрението на продукта на компанията. Под негово ръководство работят дивелъпъри от България и САЩ. Колегата му от BI екипа Гергана Илиева пък имаше възможност да направи презентация пред международни експерти, част от организацията Tableau User Group. Тя получи специална покана от организаторите, за да демонстрира тънкостите при работа с този BI инструмент и как AtScale се възползва максимално от възможностите му. Българският офис бе в основата на разработването на най-новата функция, предлагана от компанията – Cloud Start и подобрената интерграция с виртуалното хранилище на Snowflake – Snowpark.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 13 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство