четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1145 прочитания

    Salesforce финализира сделката със Slack

    Партньорите по сделката искат да намалят сложността на използването на стотици различни, базирани в облак, приложения, които са част от работните места
    22 юли 2021, 10:42 a+ a- a

    Производителят на бизнес софтуер Salesforce.com приключи покупката на Slack Technologies Inc на стойност $27,7 милиарда, масиран залог, че приложението за работното място на Slack ще стане популярно за сътрудничество в рамките на и между компании, отбелязва „Ройтерс“.

    Свързани новини

    Американските антитръстови регулатори разрешиха сделката тази седмица, като позволиха създаването на по-силен претендент от Microsoft Corp, най-големият доставчик на софтуер за работното място, чието приложение Teams се конкурира със Slack за господство на пазара, отбелязва агенцията.

    Партньорите по сливането се надяват, че сделката ще засили усилията за свързване на техните съвместни клиенти за по-лесно постигане на общи бизнес сделки, заявиха в интервю в сряда президентът на Salesforce Брет Тейлър и изпълнителният директор на Slack Стюарт Бътърфийлд.

    Те също така искат да намалят сложността на използването на стотици различни, базирани в облак, приложения, които са част от работните места. Например може да се създаде Slack „канал“, който да замести всички имейли, телефонни обаждания и видеоконференции, които иначе биха могли да възникнат между екип по продажбите, сключващ сделка с екип за обществени поръчки в друга компания. Хиляди приложения работят със Slack, така че документи от платформи на трети страни като Google Drive могат да бъдат подписвани в канала с услуги като DocuSign Inc, каза Тейлър.

    „Направихме необходимата проверка за придобиването на Slack в Slack“, отбеляза Тейлър.

    „Пошегувах се, че има най-високо платените часове от всички канали, заради всички адвокати и инвестиционните банки“, каза той, но „това наистина беше трансформиращо преживяване“.

    Докато анализаторите разглеждат Teams като най-големия съперник на Slack, Бътърфийлд заяви, че Slack ще продължи да се интегрира с приложението на Microsoft в съответствие с целта си да улесни служителите да си вършат работата.

    „Това, което клиентите искат, е оперативна съвместимост. Те не искат да правят труден избор“, каза Бътърфийлд. „Ще се интегрираме с всички - разбира се, Microsoft и Salesforce, но също и ServiceNow и Workday, и повече или по-малко всеки, за когото се сетите.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа