петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1378 прочитания

    ABB придобива ASTI Mobile Robotics Group

    ASTI е световен лидер в растящия пазар на автономни мобилни роботи
    22 юли 2021, 15:05 a+ a- a

    Шведско-швейцарската индустриална група ABB обяви, че ще придобие ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), водещ световен производител на автономни мобилни роботи (AMR) с широко портфолио във всички основни приложения.

    Това ще разшири предлагането на роботи и автоматизация от страна на ABB, което я прави единствената компания. Сделката по придобиването е подписана на 19 юли и се очаква да приключи в средата на лятото на 2021. И двете страни се споразумяха да не разкриват никакви подробности относно покупната цена.

    Основана през 1982, ASTI е със седалище в Бургос, Испания и има над 300 служители в Испания, Франция и Германия. Мажоритарен собственик е Вероника Паскуал Бое, която е и главен изпълнителен директор. Други акционери включват инвеститора за европейски растеж Keensight Capital. Днес тя поддържа един от най-големите инсталирани в Европа автопаркове с AMR и има широка клиентска база в автомобилостроенето, логистиката, храните и напитките и фармацевтиката в 20 страни.

    „ASTI е идеалният избор за нас, тъй като подкрепяме нашите клиенти със следващото поколение гъвкава автоматизация“, каза Сами Атия, президент на бизнеса на ABB „Роботика и дискретна автоматизация“. „Това ще даде възможност на общата визия на ABB и ASTI да помогне на клиентите да заменят днешните линейни производствени линии с напълно гъвкави мрежи, където интелигентните AMR автоматично управляват материали, части и готови продукти между интелигентно свързани работни станции, във фабрики, логистични центрове, лаборатории, магазини или болници.

    Вероника Паскуал Бое, изпълнителен директор на ASTI, заяви: „Визията на ABB е идеална за нас, тъй като и двете компании подкрепяме гъвкавостта и конкурентоспособността на нашите клиенти чрез ускоряване на автоматизацията на работното място. Това е следващият вълнуващ етап от нашето пътуване и заедно ще ускорим нашите планове за иновации, ще разширим глобалното си обслужване на клиенти, партньорска мрежа, производствен и изпълнителен капацитет и ще използваме достъпа на ABB до пазара в световен мащаб и особено в Китай. Радвам се да се присъединя към разширения управленски екип на „Роботика“ и да ръководя бизнеса с AMR, за да постигна този амбициозен план за растеж.“

    Придобиването от страна на ABB „Роботика“ се случва малко след съобщенията на компанията за разширяване на автоматизацията на роботиката към нови сектори и нови потребители, включително стартирането на новите семейства на колаборативни роботи и съобщението, че ще подобри автоматизацията в строителната индустрия.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 14 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 15 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам