неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  902 прочитания

  Adecco Group придобива AKKA Technologies и обединява бизнеса си с Modis

  Сделката е на стойност €2 милиарда
  28 юли 2021, 09:04 a+ a- a

  Adecco Group ще придобие AKKA Technologies в сделка на стойност €2 милиарда на база стойност на предприятието, съобщиха компаниите, като Adecco комбинира AKKA със собствената си технологична марка Modis.

  Adecco заяви, че купува групата за инженерни и технически консултации, която е вписана в Euronext Paris и в Брюксел, за да разшири своята професионална кадрова линия, която има по-високи маржове и е по-малко чувствителна към икономическия цикъл от общия си персонал.

  „С голямо удоволствие днес съобщаваме, че AKKA Technologies и Modis ще се обединят в знакова сделка“, заяви в изявление изпълнителният директор на Adecco Group Ален Дехаз. „Направихме решаваща стъпка напред към оправдана инвестиция, която ще допринесе за по-високите финансови резултати на групата ни и ще донесе повече стойност за нашите акционери. Бизнесите на двете компании се допълват взаимно, като ги обединява предприемаческата култура, насочена към новите технологии и развитието на таланти. Също така, виждаме огромен потенциал AKKA Technologies и нейният екип от инженери да открият нови възможности за надграждане на своите умения и услуги, като част от семейството на Adecco Group.“

  Мауро Ричи, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на AKKA Technologies заяви: „Това е повратна точка в развитието на AKKA, тъй като обединението ни с Modis ще позволи да се насочим към второто място на пазара в смарт индустрията в световен мащаб. Клиентите ни непрекъснато се нуждаят от нови технологии и иновации, а това изисква от нас постоянно да се развиваме, за да работим заедно в дългосрочен план. Вярвам, че Modis е точният партньор за нас, с когото заедно да напишем нова страница в историята ни. Също така вярвам, че сливането на бизнеса ни ще даде достъп на нашите инженери до още по-голямо поле за изява и развитие на уменията.“

  „Отбелязваме огромно постижение и решаваща стъпка напред по пътя ни към лидерството в смарт индустрията, където ИТ и инженерните технологии заедно се превръщат в един дигитален и свързан свят. С нетърпение очакваме да започнем съвместната си работа с AKKA Technologies, събирайки на едно място отличната им репутация на пазара на инженерни услуги с огромната експертиза на Modis в дигиталните решения. Заедно ще можем да отговорим на все по-комплексните нужди на нашите клиенти по отношение на тяхната дигитална трансформация. Имаме амбицията да сме начело на пазара, предоставяйки най-иновативните услуги и технологии за нашите клиенти и партньори. Убеден съм, че заедно ще създадем едно по-устойчиво и умно бъдеще“, коментира Ян Гупта, президент на Modis, който ще бъде начело и на новия обединен бизнес на двете компании.

  Швейцарската компания, която се конкурира с Randstad като най-големия доставчик на временни кадри в света, заяви, че комбинацията с бизнес в областта на науката и ИТ персонала ще създаде вторият по големина играч в сектора с 50 000 служители.

  Сделката ще бъде с марж и печалба на акция, нарастващи от първата година, и ще бъде с положителна икономическа добавена стойност от третата година, съобщиха от Addecco.

  Очаква се придобиването да бъде приключено през първата половина на 2022 г., след одобрение на регулаторите.

  AKKA отчете приходи от €1,5 милиарда през 2020 г. и оперативна загуба от €170,5 милиона, тъй като бе силно засегната от пандемията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 2 дни
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  преди 2 дни
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден