петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1864 прочитания

    Adecco Group придобива AKKA Technologies и обединява бизнеса си с Modis

    Сделката е на стойност €2 милиарда
    28 юли 2021, 09:04 a+ a- a

    Adecco Group ще придобие AKKA Technologies в сделка на стойност €2 милиарда на база стойност на предприятието, съобщиха компаниите, като Adecco комбинира AKKA със собствената си технологична марка Modis.

    Adecco заяви, че купува групата за инженерни и технически консултации, която е вписана в Euronext Paris и в Брюксел, за да разшири своята професионална кадрова линия, която има по-високи маржове и е по-малко чувствителна към икономическия цикъл от общия си персонал.

    „С голямо удоволствие днес съобщаваме, че AKKA Technologies и Modis ще се обединят в знакова сделка“, заяви в изявление изпълнителният директор на Adecco Group Ален Дехаз. „Направихме решаваща стъпка напред към оправдана инвестиция, която ще допринесе за по-високите финансови резултати на групата ни и ще донесе повече стойност за нашите акционери. Бизнесите на двете компании се допълват взаимно, като ги обединява предприемаческата култура, насочена към новите технологии и развитието на таланти. Също така, виждаме огромен потенциал AKKA Technologies и нейният екип от инженери да открият нови възможности за надграждане на своите умения и услуги, като част от семейството на Adecco Group.“

    Мауро Ричи, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на AKKA Technologies заяви: „Това е повратна точка в развитието на AKKA, тъй като обединението ни с Modis ще позволи да се насочим към второто място на пазара в смарт индустрията в световен мащаб. Клиентите ни непрекъснато се нуждаят от нови технологии и иновации, а това изисква от нас постоянно да се развиваме, за да работим заедно в дългосрочен план. Вярвам, че Modis е точният партньор за нас, с когото заедно да напишем нова страница в историята ни. Също така вярвам, че сливането на бизнеса ни ще даде достъп на нашите инженери до още по-голямо поле за изява и развитие на уменията.“

    „Отбелязваме огромно постижение и решаваща стъпка напред по пътя ни към лидерството в смарт индустрията, където ИТ и инженерните технологии заедно се превръщат в един дигитален и свързан свят. С нетърпение очакваме да започнем съвместната си работа с AKKA Technologies, събирайки на едно място отличната им репутация на пазара на инженерни услуги с огромната експертиза на Modis в дигиталните решения. Заедно ще можем да отговорим на все по-комплексните нужди на нашите клиенти по отношение на тяхната дигитална трансформация. Имаме амбицията да сме начело на пазара, предоставяйки най-иновативните услуги и технологии за нашите клиенти и партньори. Убеден съм, че заедно ще създадем едно по-устойчиво и умно бъдеще“, коментира Ян Гупта, президент на Modis, който ще бъде начело и на новия обединен бизнес на двете компании.

    Швейцарската компания, която се конкурира с Randstad като най-големия доставчик на временни кадри в света, заяви, че комбинацията с бизнес в областта на науката и ИТ персонала ще създаде вторият по големина играч в сектора с 50 000 служители.

    Сделката ще бъде с марж и печалба на акция, нарастващи от първата година, и ще бъде с положителна икономическа добавена стойност от третата година, съобщиха от Addecco.

    Очаква се придобиването да бъде приключено през първата половина на 2022 г., след одобрение на регулаторите.

    AKKA отчете приходи от €1,5 милиарда през 2020 г. и оперативна загуба от €170,5 милиона, тъй като бе силно засегната от пандемията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 11 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 12 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 14 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 16 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк