петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2461 прочитания

    КВС Груп приключи придобиването на бизнеса на NN в България

    NN Пенсионно осигуряване се преименува на ОББ Пенсионно осигуряване, а NN Животозастраховане престава да съществува като отделно юридическо лице
    30 юли 2021, 16:40 a+ a- a

    КВС Груп в България приключи сделката по придобиването на бизнеса на NN в България, съобщиха от компанията.

    Вследствие на това NN Пенсионно осигуряване се преименува на ОББ Пенсионно осигуряване, а NN Животозастраховане престава да съществува като отделно юридическо лице, като клиентите ѝ автоматично стават клиенти на ДЗИ Животозастраховане.

    Обединяването на животозастрахователния бизнес на двете компании е процес, който има амбицията да изведе ДЗИ на челни позиции в животозастрахователния бизнес в страната.

    „Това беше естествен ход за ДЗИ в областта на животозастраховането. Компанията ни не престава да бъде лидер в този застрахователен сегмент и от придобиването на ДЗИ от страната на КВС Груп през 2007 посоката е била само една – още по-нагоре към челните места. Компаниите, част от КВС Груп в България и досега бяха еталон на пазара, но с добавянето и на пенсионно осигурително дружество към палитрата, предлагаме изцяло подобрено и завършено клиентско обслужване по линия на финансови услуги, което неизбежно ще бъде от огромно улеснение за хилядите ни клиенти в страната“, коментира приключването на сделката Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

    „Разширяването на продуктовите предложения за нашите клиенти и увеличаването на каналите за продажби и обслужване ще са сред най-важните ефекти за тях в резултат от сделката и аз съм убеден, че още в следващите месеци те ще могат да се възползват от тези допълнителни възможности. Българският пазар е сред ключовите пазари за КВС Груп, която затвърждава дългосрочния си ангажимент в страната и чрез сделката по придобиването на животозастрахователния и пенсионния бизнес на NN в България. Сега, с разширения достъп до иновационните продукти и процеси, които КВС Груп в България е интегрирала като предложение за своите клиенти, ще можем да предоставим допълнителни услуги и решения за тях да планират своето финансово бъдеще и да им осигурим клиентско преживяване съгласно техните предпочитания и очаквания. А първата стъпка, която очакваме да е факт още в следващите дни, е промяната на наименованието на пенсионната компания на NN и фондовете, управлявани от нея, и обединяването им под бранда ОББ Пенсионно осигуряване.“, допълни Николай Стойков, главен изпълнителен директор на ОББ Пенсионно осигуряване.

    Клиентите на NN Животозастраховане и NN Пенсионно осигуряване ще могат да бъдат обслужвани в съществуващите към момента офиси на NN, които са в процес на ребрандиране.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 16 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство