петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1843 прочитания

    Microsoft ще изисква доказателство за ваксина от всички служители, доставчици и гости

    Автомобилопроизводителите в САЩ въвеждат задължително носене на маски
    04 август 2021, 10:07 a+ a- a

    Tyson Foods Inc, Microsoft Corp и Големите три автомобилни производители в Детройт (General Motors, Stellantis и Ford) се присъединиха към нарастващ списък от американски компании, които променят политиките си за ваксиниране и маски. Разпространяващият се вариант делта задейства подновяване на противоепидемичните мерки, отбелязва „Ройтерс“.

    Microsoft заяви във вторник (3 август), че всички служители, доставчици и гости ще трябва да представят доказателство за ваксинация срещу Covid-19, за да влязат в американските сгради на компанията, а фирмата за опаковане на месо Tyson Foods заяви, че налага задължително ваксиниране на работната си сила.

    „Не взехме това решение с лека ръка“, каза изпълнителният директор на Tyson Дони Кинг. „Прекарахме месеци в насърчаване на членовете на нашия екип да се ваксинират - днес под половината са [ваксинирани].“

    Gap Inc заяви, че всеки служител, който влезе в офис сградите му в Bay Area, Ню Йорк и Албакърки, трябва да покаже доказателство за ваксинация от 7 септември. Американската верига за облекло също заяви, че ще продължи да налага носенето на маски в своите центрове и магазини в Bay Area, докато на други места само неваксинирани служители ще трябва да носят маски на закрито, освен ако не се изисква от закона.

    Въпреки че не налагат ваксинации, General Motors Co, Ford Motor Co и Stellantis NV и Обединеният съюз на автомобилните работници ще възстановят изискванията за носене на маски във всички американски заводи, офиси и складове. 

    Нарастващите случаи на Covid-19 и новите насоки от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), които препоръчват напълно ваксинирани лица да носят маски, накараха компаниите да преосмислят своите политики.

    Американски официални лица заявиха, че случаите на Covid-19, заедно с хоспитализации и смъртни случаи от вируса, са се увеличили през последната седмица, въпреки че процентът на ваксинациите се е увеличил на фона на опасенията за силно заразния вариант на делта.

    Много от най-големите имена на корпоративна Америка са действали, следвайки указанията на CDC, включително задължително носене на маски, въведено от McDonald's Corp и Apple Inc и изискванията за ваксинация от Walmart и Walt Disney.

    От Tyson съобщиха, че преговарят със синдикатите относно задължителното ваксиниране за синдикални работници, които съставляват около една трета от работната сила на час. Конкурентната компания JBS USA също заяви, че води преговори със синдикатите относно задължителните ваксини и вече изисква ваксини за нови корпоративни служители.

    Най-големият американски съюз за опаковане на месо, United Food and Commercial Workers International Union, заяви, че е обезпокоен, че Tyson въвежда задължението за ваксини, преди Американската администрация по храните и лекарствата да одобри напълно ваксините.

    Профсъюзите и месопроизводителите принудиха щатите да ускорят разпространението на ваксините в хранителния сектор, за да защитят работниците и да избегнат прекъсвания във веригата на доставки заради огнища на Covid-19, като например затваряне на кланици миналата година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 16 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 20 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 21 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 22 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам