събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2091 прочитания

    Софарма Трейдинг роботизира бизнес процесите си

    За целта компанията използва RPA технология, която е най-бързо развиващия се софтуерен сегмент в последните години по данни на Gartner
    14 септември 2021, 11:25 a+ a- a

    Софарма Трейдинг започна поетапна роботизация на част от вътрешните си бизнес процеси, използвайки RPA (Robotic Process Automation). Това е логична стъпка в дигиталната стратегия на компанията, която предвижда имплементация на решения, които издигат на ново ниво цялостното представяне на бизнеса и са в унисон с глобалните тенденции в сектора на грижата за здравето.

    RPA е определяна от редица анализатори като революция в автоматизацията на бизнес процеси и е един от най-бързо развиващите се софтуерни сегменти. През последните години технологията навлиза поетапно в почти всички сектори на световно ниво, но най-силен тласък ѝ дава пандемията от Covid-19, която я налага като водеща в сектора на грижата за здравето. По данни на Gartner до края на 2022 г. 85% от всички големи и средно големи компании на глобално ниво ще използват някаква форма на RPA.

    Tехнологията RPA e свързана с автоматизация на повторяеми бизнес процеси, които са подчинени на ясни правила. Според McKinsey 85% от всички над 900 традиционни бизнес процеси могат да бъдат автоматизирани, а за бизнеса това означава по-добра производителност и ефективност на разходите. 

    В Софарма Трейдинг имплементацията на RPA стартира с 2 пилотни процеса, обхвана още 3 такива, които вече са напълно роботизирани, а в следващите месеци предстои да бъдат разработени и още 3 процеса. Това са изцяло вътрешни процеси, основно във веригата на доставки и финансите, но плановете предвиждат увеличаване на техния брой и разширяване на обхвата към другите бизнес дивизии на компанията.

    За въвеждането на технологията, Софарма Трейдинг избра един от водещите топ 3 софтуери, който се използва и от NASA. В бъдеще, за разработването на RPA и имплементацията в други процеси, компанията ще разчита и на своя вътрешен ресурс. За целта представители на екип „Дигитални решения“ вече преминаха през необходимите обучения, разширявайки своите професионални умения в тази посока.

    „Припознаването и внедряването на RPA е съвсем естествена стъпка в дигиталното и технологично развитие на Софарма Трейдинг. Това е решение, коeто ни позволява да подобрим продуктивността си, да повишим в пъти качеството на работата си, като в същото време ще сме с по-висока ефективност и по-добро финансово представяне в дългосрочен план. Роботизирането на рутинните операции е възможност най-ценният ни ресурс – нашите служители, да се фокусира в много по-голяма степен върху обслужването на клиентите ни и върху оптимизацията на други ключови бизнес процеси, които са част от дългосрочната ни стратегия“, коментира Десислава Славчева, главен директор „Дигитални решения“ на Софарма Трейдинг. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 23 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство