събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1219 прочитания

    Американската AtScale с развойна дейност в България е сред най-успешните компании в света за 2021 според сп. Inc.

    Компанията обяви, че продължава експанзията си в София и очаква скоро екипът да надхвърли 100 души
    15 септември 2021, 09:49 a+ a- a

    Американската компания AtScale, чиято развойна дейност се извършва в България, за втора поредна година зае престижна позиция в класацията Inc. 5000 на едноименното американско издание. То ежегодно представя най-успешните частни компании в САЩ за изминалите 12 месеца. Като основна причина за включването на AtScale в класацията, от Inc. посочват непрекъснатият ръст в приходите през последните три години, както и иновативните продукти, които организацията разработва.

    „Много сме горди с постигнатото в последните 12 месеца и мястото ни в класацията показва, че сме успели да се справим с нелеките задачи, пред които бяха изправени екипите ни в София, Бостън и Сан Матео“, коментира вицепрезидентът на компанията Момчил Михайлов. Със задоволство той сподели за приноса на екипa на AtScale в България. „Тук работят около 90 специалисти и на тях е поверена поддръжката и развитието на вече съществуващите продукти, както и цялостната разработка на новите услуги, които предстои да започнем да предлагаме. Преди близо 3 години поехме огромен риск, като решихме да започнем европейската си експанзия от България. След повече от 30 месеца у нас, спокойно мога да твърдя, че този ход беше изключително успешен. Сега берем плодовете на това решение и в момента българският екип се представя великолепно“, изтъкна Михайлов.

    Сред постиженията на родните IT експерти в последните 12 месеца, които са довели до наградата, са разработването ROI Calculators, които позволяват на клиентите да пресметнат спестеният ресурс при използване на продуктите на компанията. Също така българските специалисти създадоха Cloud Start и AI-Link. Първото нововъведение осъществява много лесна и безпроблемна миграция към cloud-a дори и при малки организации с ограничен бюджет. AI-Link-ът позволява свързването на програми за data science и augmented analytics към business intelligence инструментите. Заедно с нововъведенията, родните експерти постоянно подобряват възможностите на enterprise продукта на AtScale. 

    „Колегите дават всичко от себе си, за да се развиваме всеки ден. Иновативните услуги, които предлагаме, в допълнение със свободата да работим където и както пожелаем, ни позволяват това. Смятам, че признанието от Inc. го доказа и можем да сме горди със себе си.“, коментира новият продуктов директор на AtScale Петър Стайков. Той допълни, че е много доволен от всяко ново попълнение в екипа и се надява съвсем скоро броят на хората у нас да надхвърли 100 души. „В рамките на година утроихме експертите, които работят за компанията в България. Очаквам да продължим да растем. Имаме и много обещаващи проекти, които съвсем скоро ще представим, за да улесним бизнес потребителите при взимането на стратегически решения за компаниите си“, завърши Стайков.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 18 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство