събота, 28 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1784 прочитания

  Accenture планира да разкрие 100 работни места за ИТ специалисти в Русе до 2023

  Компанията ще предоставя и финансова подкрепа на студенти в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“
  23 септември 2021, 16:23 a+ a- a

  Базираната в Ирландия технологична компания Accenture търси кандидати за дистанционна работа в Русе в сферата на информационните технологии. Това е станало ясно по време на среща на кмета на Община Русе с мениджъри на ключови позиции в “Аксенчър България”. На срещата са били обсъдени възможностите за сътрудничество в сферата на информационните технологии и подкрепа за IT специалистите от Русе.

  Разкривайки позиции за дистанционна работа в града, сред които: Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и други, компанията си поставя за цел да търси начини за ангажиране на местната общност, като регулярно се включва в инициативи на общината. Стремежите са към постепенно разрастване на списъка с възможности за професионална реализация и подобряване стандарта на живот на специалистите в региона.

  В дългосрочен план представителите на Accenture са споделили желанието си да предоставят и финансова подкрепа на студенти в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

  Accenture предлага множество възможности за личностно и професионално израстване в една изключително перспективна индустрия, основана на иновации в сферата на информационните технологии. "Ние ценим таланта на всеки, който иска да се развива в нея, и в същото време знаем колко важна е инвестицията в кадри в по-малките градове. Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града”, сподели Петър Торнев, директор на Технологичния център на Accenture в България.

  Желанието на компанията е да достигне до утвърждаването на 100 работни места за периода.

  Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив.

  „Изключително щастливи сме от възможността да си сътрудничим с партньор, който притежава толкова богат опит в технологичната сфера. Русе има голям потенциал за развитие и той идва точно от хората. Тук работят много специалисти в сферата на информационните технологии, за което голяма заслуга има Русенският университет, който подготвя и такива кадри”, изтъкна кметът Пенчо Милков.

  Заедно с Accenture ще се работи за популяризиране на възможностите, които компанията предоставя.

  Отварянето на работни позиции в Русе е следващ етап в естественото развитие на компанията, която от старта на дейността си през 2015 до момента вече притежава офиси в София и Пловдив. В тях работят над 230 души.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Accenture Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 10 часа
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 11 часа
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 12 часа
  преди 13 часа
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България