четвъртък, 27 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1082 прочитания

  Австрийски индустриалци с интерес за инвестиции в Плевен

  Имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, заяви кметът на града
  28 септември 2021, 15:50 a+ a- a

  Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона. Това съобщават от общината след проведена среща между кмета Георг Спартански и търговския съветник в посолството на Австрия у нас Филип Купфер.

  "Австрия е важен инвеститор в България, радвам се, че и в област Плевен има австрийски вложения в успешно производство, осигуряващо стотици работни места. В тази връзка и по повод интерес от наши индустриалци ни интересува визията на Община Плевен за увеличаване дела на австрийски капитали в района", посочи Филип Купфер.

  "Всяка добра идея е добре дошла и ще намери пълната ни подкрепа, каквато получиха международният концерн Leoni, немската фирма Allergo и редица други наши и чуждестранни инвеститори. Време е да започне преодоляването на дисбаланса между Северна и Южна България, за което бихме искали да разчитаме и на стабилна държавна политика. За да стимулираме бъдещи вложения, имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, в която да предлагаме терени със съответните комуникации и инфраструктура. Начинанието е сериозно и изисква голям финансов ресурс, за какъвто ще разчитаме на средства от европейските фондове в предстоящия програмен период", каза в отговор Георг Спартански.

  "Готови сме да предоставим информация по повод проявен интерес от австрийски фирми в която и да е област от икономиката и ще се радваме на бъдеща съвместна работа с Търговския отдел на Посолството на Австрия", категоричен беше Кметът на Община Плевен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Над 160 електронни услуги са достъпни в обновения портал на НАП
  Приходната агенцията е лидер сред е-администрациите
  преди 15 часа
  PwC: Здравните и кибер рисковете са сред основните притеснения на бизнес лидерите по света
  3/4 от изпълнителните директори очакват по-стабилна глобална икономика през 2022, показва глобално проучване на консултанската компания
  преди 16 часа
  Онлайн продажбите и интернет потреблението у нас отчитат стабилен ръст през 2021 г.
  Секторът има потенциал за нов растеж, тъй като все още едва 52% от фирмите в България имат уебсайт, а 11,8% продават онлайн
  преди 17 часа
  Нови противоепидемични мерки в София
  Те влизат в сила от 27 януари
  преди 17 часа