четвъртък, 27 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1791 прочитания

  Visteon разраства екипа си в София с още 100 работни места

  В технологичния център у нас се разработват проекти за световните лидери в автомобилната индустрия
  07 октомври 2021, 14:13 a+ a- a

  Глобалната технологична компания Visteon развива най-големия си инженерингов хъб за Европа в София. Технологичният център у нас е водещ за компанията за европейския регион, а експертизата и опитът на местния екип го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon и на глобално ниво.

  С екип от над 700 инженери Visteon в България управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия в момента.

  Хъбът на компанията у нас работи заедно с всички инженерингови центрове на Visteon в Европа, САЩ, Южна Америка и Азия за разработването на иновативни технологии, които са двигател на трансформацията в съвременните автомобили на глобално ниво по отношение на дигитализация и електромобилност.

  Към момента портфолиото на българския център включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

  „В Европа Visteon работи с най-големите и утвърдени производители на автомобили, които изискват иновативно и прогресивно мислене, и най-високо качество на изпълнението. Капацитетът и богатата експертиза на екипа ни в София е на доказано световно ниво и отговаря напълно на динамичните нужди на нашите клиенти във времена на активна трансформация в индустрията. Това превръща инженеринговия ни хъб тук в гръбнакът на дейността ни в цяла Европа, който ще продължаваме активно да развиваме“, сподели Лойк Гризлейн, вицепрезидент и генерален мениджър на Visteon за Европа, по време на визитата си в София.

  Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години. Голяма част от инженерите предават знанията и опита си освен на новите попълнения в екипа, така и на следващите поколения таланти в специализираните университети и професионални гимназии в България. Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече две десетилетия.

  Днес екипът активно се разраства, а компанията предлага още близо 100 отворени позиции, част от които са уникални за българския пазар.

  „Горди сме с постигнатото до момента и се радваме, че лидерите в автомобилната индустрия се доверяват на нашия екип. Продължаваме да се разрастваме у нас, да разширяваме портфолиото си с нови продукти, които отговарят на най-новите тенденции в сектора и да работим усилено към обозримата цел да превърнем центъра в София в хъб за иновативни технологии и следващо поколение продукти за нашите клиенти на глобално ниво“, заяви Иван Михайлов, кънтри мениджър на Visteon за България и Румъния.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Вистеон Електроникс България ЕООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Над 160 електронни услуги са достъпни в обновения портал на НАП
  Приходната агенцията е лидер сред е-администрациите
  преди 15 часа
  PwC: Здравните и кибер рисковете са сред основните притеснения на бизнес лидерите по света
  3/4 от изпълнителните директори очакват по-стабилна глобална икономика през 2022, показва глобално проучване на консултанската компания
  преди 16 часа
  Онлайн продажбите и интернет потреблението у нас отчитат стабилен ръст през 2021 г.
  Секторът има потенциал за нов растеж, тъй като все още едва 52% от фирмите в България имат уебсайт, а 11,8% продават онлайн
  преди 17 часа
  Нови противоепидемични мерки в София
  Те влизат в сила от 27 януари
  преди 17 часа