сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1198 прочитания

    Equinix разшири своите Network Edge услуги на 5 нови пазара

    Това предоставя нови възможности и за българските клиенти на компанията, които планират да разширят присъствието си във Франция, Финландия, Ирландия, Италия и Швеция
    14 февруари 2022, 16:23 a+ a- a

    Здравко Николов, изпълнителен директор, Equinix България

    Equinix, Inc., международна компания за дигитална инфраструктура, разшири своите услуги Network Edge, като те са вече налични на пет нови пазара, включително Париж, Хелзинки, Дъблин, Милано и Стокхолм.

    Network Edge позволява на всяка компания да установи присъствие там, където все още няма такова, както и да обработва данни по-близо до потребителя, без нуждата от физическо присъствие в центъра за данни. Добавяйки Network Edge на ключови пазари, Equinix позволява на компаниите, които желаят да установят или пък да разширят своите услуги в посочените държави, да могат да имат взаимосвързаност с бизнесите в Европа без нуждата от значителни разходи или инфраструктура.

    Network Edge дава достъп до пълния потенциал на Platform Equinix® за компаниите, които използват услугата. Така всяка компания, която иска да установи виртуално присъствие, ще има възможност да направи това чрез внедряване на виртуализация на мрежовите функции (Network Function Virtualization - NFV) от различни доставчици, като по този начин се свърже с техните дигитални вериги на доставките в Equinix, а ИТ и мрежовите инфраструктури се скалират в рамките на минути.

    Изпълнителният директор на Equinix в България, Здравко Николов, отбеляза: „Разширяването на Network Edge в Европа отразява новата реалност за бизнеса във все по-виртуалния ни свят. Въпреки че услугата все още не е налична в България, Network Edge може да помогне на българските компании да достигнат тези 5 пазара чрез Equinix Fabric бързо и без нуждата от физическа инфраструктура.“

    Пандемията от Covid-19 постави по-голям акцент върху нуждата данните да са по-близо до потребителите, докато бизнесът и служителите от цял свят се адаптират към хибридната работна среда. Установяването на традиционно географско присъствие, базирано на хардуера, изисква време и разходи. Много бизнеси вече извършват преоценка на традиционните офисни внедрявания. Според Глобалното проучване на технологичните тенденции на Equinix 2020-2021 47% от вземащите решения в ИТ сектора в глобален план посочват, че са ускорили плановете си за дигитална трансформация в резултат на пандемията.

    За да постигат успехи в процеса по дигитална трансформация, глобалните бизнеси се нуждаят от модерна ИТ инфраструктура в близост до дигиталните услуги и способността за защитено свързване с множество партньори в различни бизнес екосистеми от целия свят. Клиентите на Equinix вече могат да се възползват от Network Edge, налична в различни части на света. Броят на пазарите, на които се използва услугата, вече нараства до 25. Това включва 4 континента. В район ЕМЕА Network Edge вече се използва в Обединеното кралство, Нидерландия, Германия и Испания. След добавянето на 5 допълнителни държави Equinix подсилва допълнително възможностите за хиляди съществуващи и потенциални клиенти.

    Network Edge позволява избор, конфигурация и връзка в реално време на мрежови устройства и устройства за сигурност от всички големи доставчици по света, в това число Cisco, Juniper Networks, Palo Alto и др. Network Edge е напълно интегрирана в Equinix Fabric, глобалната услуга за взаимосвързаност при поискване с включен SDN, налична за използване в центровете за данни в район EMEA. Тези нови услуги предлагат на компаниите в Европа възможността да скалират своите бизнеси в отговор на нарастващото търсене.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 15 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 15 часа
    преди 16 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 18 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 19 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд