четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1919 прочитания

    Adecco Group придобива мажоритарен дял от AKKA Technologies

    Akkodis ще бъде името на новия бранд, обединяващ бизнеса на Групата с технологични услуги, опериращ под бранда на Modis, с този на AKKA
    24 февруари 2022, 17:10 a+ a- a

    Adecco Group обяви официално придобиването на нови 59.91% от акциите на AKKA Technologies, с което вече притежава 64.72% от компанията. Бизнесът на Групата с технологични услуги, опериращ под бранда на Modis, ще бъде обединен с този на AKKA, водещ доставчик на инженерните услуги, а новата компания ще се превърне в лидер в дигиталните инженерни решения в т.нар., Смарт индустрия.

    Обединени, AKKA и Modis ще са водеща организация в световен мащаб на пазара на R&D услуги и технологични решения с над 50 000 инженери и дигитални експерти в екипа си. Двете компании вече имат общи клиенти, сред които Daimler, Airbus, VW, Alstom and Lockheed Martin, а към списъка скоро ще се присъединят и още големи имена.

    Akkodis ще бъде името на новия бранд, заимстващ най-силните страни и стойностни предложения на двата отделни бизнеса. За президент в новата структура е избран Ян Гупта, понастоящем президент на Modis.

    “Приветстваме всички наши нови клиенти и колеги. Разполагайки с най-добрите таланти в индустрията, Akkodis ще може да отговори на нарастващите нужди на партньорите ни от нови технологии и експерти, които да им помогнат да са по-иновативни, продуктивни и да ускорят процесите си по дигитална трансформация. Оттук нататък стартира процесът по интеграция на двете компании, който ще създаде нов лидер в Смарт индустрията, даващ огромна стойност за всички свои партньори, клиенти и служители.” – споделя Ален Дехаз, изпълнителен директор на Adecco Group.

    “Днес започва едно ново начало за над 20 000 инженери в AKKA Technologies. Компанията ни вече е част от Adecco Group и е с една стъпка по-близо до обединяване на силите си с Modis. Заедно ще се превърнем в най-влиятелната компания с глобално присъствие в Смарт индустрията, разработваща и предоставяща последно поколение технологични решения.” – коментира Мауро Ричи, изпълнителен директор на AKKA Technologies.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 8 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 9 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам