четвъртък, 06 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  965 прочитания

  Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна

  Компанията се ангажира да удвои даренията от свои потребители и членове на екипа си през следващите 30 дни до максимален размер от 500 000 долара
  07 март 2022, 13:35 a+ a- a

  В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

  Докато всеки от нас по свой начин преживява и осмисля трагичните събития в Украйна, екипът на компанията за управление на дигитални активи Nexo смята за свой човешки дълг да помогне за облекчаване на страданието на засегнатите, като направи първоначално дарение от 100 000 щатски долара.

  През следващите 30 дни Nexo се ангажира да добави 100% към всички дарения на своите потребители и 200% към даренията на екипа си към официалните Bitcoin, Ethereum, Tether и Polkadot адреси, предоставени от правителството на Украйна, до общата сума от 500 000 щатски долара. 

  „Преживяното последната седмица е болезнено напомняне, че достъпът до независима, трансгранична, резистентна на цензура финансова система е жизненоважен за свободните общества. Нашето убеждение е, че само блокчейн технологиите безусловно предоставят такъв и ние в Nexo ще продължим активно да бъдем част от достигането на решенията му до хората.“, коментираха от екипа на компанията.

  Nexo обяви още, че ще продължи да следи отблизо ситуацията и ще предприеме всички необходими последващи действия в посока подпомагане на засегнатите чрез всички възможни форми на хуманитарна помощ – финансова, материална и логистична – както и чрез създаване на възможности за професионална реализация и осигуряване на трайно убежище извън пределите на Украйна за нуждаещите се.

  „Не можем да си представим страданията, които потърпевшите от случващото се в Украйна преживяват. Сега е време за човечност и съпричастност. Най-добрият начин да направим това за нас в Nexo е да използваме силата на криптовалутите. Отправихме своя апел към потребителите на платформата ни да дадат своята подкрепа като ние ще надградим техните усилия. Надяваме се, че нашите действия ще вдъхновят възможно най-широк кръг от компании и личности да дадат своя принос по начин и в размер, които преценят за правилен.”, добавят още от компанията.

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 

  Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
  Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
  Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна
  Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Удължават противоепидемичните мерки
  Вижте какво предвижда новата заповед на министъра на здравеопазването
  преди 8 часа
  Японската централна банка с умерен оптимизъм за икономиката
  Има възможност за повишаване на заплатите, смята финансовата институция
  преди 8 часа
  ЕС одобри осми пакет от санкции срещу Русия
  Налага се таван на цените на руския петрол, забранява се вноса на редица руски продукти, износа на ИТ услуги и на всички портфейли с крипто активи
  преди 8 часа
  Президентът обяви кога свиква Народното събрание
  Радев обеща да остави достатъчно време на партиите, за да сформират управленско мнозинство
  преди 9 часа
  Швейцарската Howag разширява производството си в Търговище
  Компанията получи сертификат клас „В“ за инвестиция от 1,5 млн. лв., с нея ще се разкрият 15 нови работни места
  преди 10 часа