неделя, 27 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  863 прочитания

  iBanFirst открива офис в България

  Финтех компанията предвижда да изгради местен екип от специалисти по валути и валутни операции
  09 март 2022, 10:38 a+ a- a

  iBanFirst, платежна институция в континентална Европа, обслужваща малки и средни предприятия (МСП) с международна търговия, избира България за свой втори регионален офис като част от експанзията си в Югоизточна Европа. Компанията има месечен обем на трансакции на стойност 2 млрд. евро на европейско равнище и очаква удвояване на тази цифра до края на годината. Деан Тодоров е назначен за директор на българския клон. Той ще ръководи локалните операции на iBanFirst в координация с Йохан Габриелс (Johan Gabriels), регионален директор за Югоизточна Европа, който има 12 години опит в управлението на банки и финтех компании в България и Румъния.

  iBanFirst предоставя платформа за онлайн банкиране от последно поколение, чрез която фирмите могат да извършват бързи, икономически ефективни и сигурни операции в над 30 валути, като едновременно с това могат да хеджират валутни рискове. Уникалната функционалност за отворено банкиране позволява на клиентите да извършват всички свои валутни операции в един интерфейс – от инициирането на плащане до уреждането на фактури на външни доставчици. По този начин се опростяват рутинните ежедневни операции. Освен това както наредителите, така и получателите могат да следят състоянието на всяко плащане в реално време, което им осигурява пълна видимост върху процеса.

  Финтех компанията предвижда да изгради местен екип от специалисти по валути и валутни операции, за да може още през първата година на дейността си в България да създаде солидно бутиково портфолио от клиенти. Всеки клиент ще има предимството да бъде обслужван от специално определен за него специалист и да провежда редовни срещи с екипа.

  Йохан Габриелс, регионален директор за Югоизточна Европа iBanFirst

  „Решението ни да назначим Деан Тодоров е част от глобалната ни стратегия за увеличаване на конкурентното ни предимство чрез съвместните усилия на най-добрите специалисти във всяка страна. Въпреки че сме финтех компания, ние сме убедени, че най-ценният ни актив е екипът от талантливи хора. Те ни позволяват да предлагаме на клиентите си най-добрите консултантски услуги, за да могат те да вземат интелигентни решения и да работят ефективно“, споделя Йохан Габриелс, регионален директор за Югоизточна Европа в iBanFirst.

  iBanFirst разширява дейността си в Югоизточна Европа след сключването на споразумение за капиталова инвестиция на стойност 200 млн. евро с Marlin Equity Partners (МЕР), което осигурява средства за разработване на нови продукти, експанзия на международните пазари и сливания и придобивания. По силата на споразумението МЕР вече е основен акционер в iBanFirst, а главният изпълнителен директор и основател на компанията Пиер-Антоан Дюсулиe (Pierre-Antoine Dusoulier) сега е вторият най-голям акционер. В допълнение на българския и румънския офис, iBanFirst планира откриването на още офиси в Унгария и Италия в близко време.

  Основана в Париж през 2013 г., iBanFirst e регулирана като платежна институция, обслужваща хиляди клиенти в цяла Европа. iBanFirst членува в глобалната междубанкова комуникационна мрежа SWIFT, сертифицирана е за единната зона за плащания в евро (SEPA) и е акредитиран доставчик на услуги по предоставяне на информация за сметка (AISP) и услуги по иницииране на плащане (PISP). Като финтех компания iBanFirst също така е носител на редица награди. iBanFirst е в класацията на Financial Times на 1000-та най-бързо развиващи се компании в Европа вече две поредни години (2020–2021 г.) и в класацията Technology Fast 50 на Deloitte Белгия (с отличия за 4 поредни години – от 2018 г. до 2021 г.).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  преди 2 дни
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  преди 2 дни
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  преди 2 дни
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023