сряда, 22 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9718 прочитания

  Саша Безуханова създава Център на жените в технологиите

  Първото събитие, което центъра инициира, е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”
  17 септември 2012, 12:48 a+ a- a

  Cаша Безуханова, която в момента заема позицията Директор „Развиващи се пазари” в НР и отговаря за 63 държави, създава Български център на жените в технологиите. Първото събитие, което центърът инициира, е на 19 септември и е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”.

  В кръглата маса участие ще вземат Милена Дамянова – зам.-министър на образованието, Ева Фабри – председател на Европейския център на жените и технологиите, проф. Севдалина Димитрова – зам.-председател на БАН, ръководители на водещи компании от ИКТ индустрията в България и млади предприемачи.

  В рамките на форума ще бъдат представени приоритетите на организацията и сравнителни данни за професионалното участие на жените в сектора за България и Европа. По време на кръглата маса ще се проведе дебат за предизвикателствата и перспективите в работата на жените в ИКТ сектора и как те могат да допринесат за развитието на модерното общество.

  Българският център на жените в технологиите е част от Европейската платформа на жените в технологиите. Той обединява заинтересуваните страни от бизнеса, правителството, академичните среди и неправителствените организации, работещи за увеличаване на професионалното участие на жените в ИКТ сектора и разработването на технологични и инженерингови продукти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 3 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 4 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 6 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми