понеделник, 04 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1630 прочитания

  Българската euShipments.com създаде първия си фулфилмънт склад в чужбина

  Той е в Унгария и ще улесни доставката от български онлайн магазини до Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Италия и Хърватия
  01 април 2022, 09:53 a+ a- a

  Българската компания за цялостни фулфилмънт решения euShipments.com откри официално първия собствен фулфилмънт склад в чужбина. Той се намира в Унгария и е поредната стъпка от успешното разширяване дейността на логистичното дружество извън България. Проектът има важно значение за сегмента на онлайн търговията у нас и ще направи още по-достъпни пазарите на Централна Европа и дори някои западноевропейски страни за българските онлайн търговци. През изминалата година дружеството е обработило над 820 000 международни пратки от онлайн магазини, които достигат до всички държави в Европейския съюз и до Обединеното кралство.

  Новият център ще играе роля на точка за обслужване за цяла Централна Европа и ще позволи на euShipments.com да доставя пратки още по-конкурентно до осем държави – Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Италия и Хърватия. От компанията споделят наблюдения, че през последните години най-предпочитан е пазарът в Румъния, но напоследък все повече търговци обръщат поглед и към Унгария, което е причина за избора на тази страна.

  „Първият ни фулфилмънт склад извън България вече работи. Чрез него ще оптимизираме транзитните времена, ще повишим качеството и разбира се, ще увеличим капацитета си. Целта ни е да помогнем на българските онлайн търговци да бъдат още по-конкурентни не само в региона на Централна Европа, а и в държави като Италия, Австрия и Германия“ - споделя управителят на компанията Светлозар Димитров. Към момента euShipments.com обработва основно пратките на български онлайн търговци, които продават и доставят до международни пазари.

  Унгарският пазар не е непозната територия за логистичната компания, която през последните три години доставя пратки от унгарски фулфилмънт склад, собственост на техен интегриран партньор. Използването на чужд склад от една страна предоставя страхотна възможност за достигане до повече пазари, но от друга налага съобразяване с чужда структура на ценообразуване, работа с чужда IT платформа, както и различни други ограничения.

  Създаването на собствен фулфилмънт център позволява на българското дружество да наложи своя модел на оформяне на цените, да използва собствена софтуерна система, което увеличава скоростта за обработване на пратките и намалява риска от интеграционни грешки. Това ще позволи на euShipments.com да предложи на клиентите си интегрираните от нея куриерски компании, вместо да разчита на тези, избрани от партньор – подизпълнител. Ще бъде съкратено значително и времето за инкасиране, обработване и изплащане на наложените платежи, инкасирани както в Унгария, така и в региона. Може би най-голямото удобство за клиентите на русенската компания е мигновеният достъп до новата локация – не са необходими допълнителни интеграции или доработки, заради единната API интеграция.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 декември 2023, 16:32
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  01 декември 2023, 12:22
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  01 декември 2023, 11:53
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  01 декември 2023, 11:15
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  01 декември 2023, 10:32
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  01 декември 2023, 09:54
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%