сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1777 прочитания

    Българската euShipments.com създаде първия си фулфилмънт склад в чужбина

    Той е в Унгария и ще улесни доставката от български онлайн магазини до Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Италия и Хърватия
    01 април 2022, 09:53 a+ a- a

    Българската компания за цялостни фулфилмънт решения euShipments.com откри официално първия собствен фулфилмънт склад в чужбина. Той се намира в Унгария и е поредната стъпка от успешното разширяване дейността на логистичното дружество извън България. Проектът има важно значение за сегмента на онлайн търговията у нас и ще направи още по-достъпни пазарите на Централна Европа и дори някои западноевропейски страни за българските онлайн търговци. През изминалата година дружеството е обработило над 820 000 международни пратки от онлайн магазини, които достигат до всички държави в Европейския съюз и до Обединеното кралство.

    Новият център ще играе роля на точка за обслужване за цяла Централна Европа и ще позволи на euShipments.com да доставя пратки още по-конкурентно до осем държави – Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Италия и Хърватия. От компанията споделят наблюдения, че през последните години най-предпочитан е пазарът в Румъния, но напоследък все повече търговци обръщат поглед и към Унгария, което е причина за избора на тази страна.

    „Първият ни фулфилмънт склад извън България вече работи. Чрез него ще оптимизираме транзитните времена, ще повишим качеството и разбира се, ще увеличим капацитета си. Целта ни е да помогнем на българските онлайн търговци да бъдат още по-конкурентни не само в региона на Централна Европа, а и в държави като Италия, Австрия и Германия“ - споделя управителят на компанията Светлозар Димитров. Към момента euShipments.com обработва основно пратките на български онлайн търговци, които продават и доставят до международни пазари.

    Унгарският пазар не е непозната територия за логистичната компания, която през последните три години доставя пратки от унгарски фулфилмънт склад, собственост на техен интегриран партньор. Използването на чужд склад от една страна предоставя страхотна възможност за достигане до повече пазари, но от друга налага съобразяване с чужда структура на ценообразуване, работа с чужда IT платформа, както и различни други ограничения.

    Създаването на собствен фулфилмънт център позволява на българското дружество да наложи своя модел на оформяне на цените, да използва собствена софтуерна система, което увеличава скоростта за обработване на пратките и намалява риска от интеграционни грешки. Това ще позволи на euShipments.com да предложи на клиентите си интегрираните от нея куриерски компании, вместо да разчита на тези, избрани от партньор – подизпълнител. Ще бъде съкратено значително и времето за инкасиране, обработване и изплащане на наложените платежи, инкасирани както в Унгария, така и в региона. Може би най-голямото удобство за клиентите на русенската компания е мигновеният достъп до новата локация – не са необходими допълнителни интеграции или доработки, заради единната API интеграция.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 14 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 15 часа
    преди 15 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 18 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 18 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд