вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1547 прочитания

    DataArt разширява дейността си на Балканите и отваря офис в Сърбия

    Компанията ще си партнира със сръбската Software Nation, базирана в Белград
    07 април 2022, 15:11 a+ a- a

    DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви официално, че разширява дейността си на Балканския полуостров с отварянето на своя нов офис в Сърбия. За целта DataArt ще си партнира със сръбската компания Software Nation, която е базирана в Белград. 

    Разширяването на дейността на DataArt в региона е част от плана на компанията за географска диверсификация на бизнеса и увеличаване на нейния глобален обхват. Отварянето на новия офис е в резултат и на нарастващото търсене на софтуерни решения и услуги за цифрова трансформация в региона.

    Офисът в Белград ще използва съществуващата инфраструктура и опита на висококвалифицираните инженери на Software Nation, като заедно с това DataArt ще утвърди присъствието си на пазара на труда в Белград и ще увеличи броя на служителите си там. 

    Ръководител на сръбския офис на DataArt ще бъде Ерик Матю Попович, професионалист с над 10-годишен опит и със сериозен принос за развитието на ИТ сектора в Сърбия. Той поема функцията Старши вицепрезидент DataArt Balkans.

    „Много съм развълнуван от отварянето на офиса на DataArt в Сърбия. Готови сме да стартираме мащабни аутсорсинг проекти, в които да приложим сериозния опит на DataArt и най-добрите практики в разработката на софтуерни решения за клиенти от различни индустрии“, сподели Попович.

    „Разчитаме на местни професионалисти, които са висококвалифицирани и ще помогнат за развитието на DataArt в новата локация. Вярваме, че ще затвърдим присъствието си в Белград заради добре развития ИТ сектор и солидния технологичен потенциал на страната и региона“, допълни Михаил Завилейски, директор „Организационно развитие“ в DataArt

    DataArt ще започне активна работа в Сърбия до края на април 2022 г. Към момента там са наети 40 служители, като целта е в следващите няколко месеца броят им да достигне 100.

    Офисът в Белград е вторият на Балканския полуостров за компанията. През 2016 г. DataArt отвори своя първи офис в региона, който е позициониран в София. 

    По какви проекти работи DataArt в България, вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    преди 6 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 6 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 7 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid