неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1323 прочитания

    Twitter предприе политика на „отровното хапче“

    Междувременно Мъск вече не е най-големият акционер в компанията
    18 април 2022, 09:45 a+ a- a

    Снимка: Twitter

    Илън Мъск вече не е най-големият акционер в Twitter. Американският инвестиционен консултант Vanguard Group придоби 10,3% дял в Twitter, което го прави най-големият акционер в социалната медия. Според последните подадени документи пред Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Vanguard вече притежава 82,4 милиона акции на Twitter или 10,3% от компанията.

    Междувременно в петък (15 април) Twitter предприе политика, позната като „отровното хапче“. Целта е да бъде ограничена възможността на Мъск да увеличи своя дял в компанията. Отровното хапче има за цел да разубедило всеки, който иска да придобие дял в компанията по-голям от 15%. При тази тактика акции се продават на други акционери с отстъпка. Известно официално като план за правата на акционерите, отровното хапче ще бъде в сила в продължение на 364 дни.

    Този ход няма да попречи на Мъск да отправи офертата си директно към акционерите в Twitter, като пусне търг. Отровното хапче ще попречи на повечето акционери в Twitter да продадат акциите си, но търговото предложение ще им позволи да регистрират подкрепата или неодобрението си спрямо предложението на Мъск.

    В същото време Thoma Bravo, фокусирана върху технологиите частна инвестиционна компания, която към края на декемвро 2021 г. управлявала активи от над $103 млрд., информира Twitter, че проучва възможността за съставяне на оферта, казаха хора, запознати с въпроса пред „Ройтерс“.

    Не е ясно колко е готова да предложи Thoma Bravo и не е сигурно, че подобна конкурентна оферта ще се реализира, предупредиха източниците, като поискаха да не бъдат идентифицирани, тъй като въпросът е поверителен.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години