понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1294 прочитания

    Мъск купува Twitter за $ 44 млрд.

    Финалната цена е $54,20 за акция
    26 април 2022, 08:36 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Илон Мъск сключи сделка за закупуване на Twitter Inc на стойност $44 милиарда в понеделник (25 апеил). Сделката ще прехвърли контрола върху платформата с милиони потребители и световни лидери, към най-богатия човек в света, отбелязва „Ройтерс“.

    Дискусиите по сделката, които миналата седмица изглеждаха несигурни, се ускориха през уикенда, след като Мъск привлече акционерите в Twitter с подробности за финансирането на офертата си.

    Под натиск Twitter започна преговори с Мъск за закупуване на компанията на предложената цена от $54,20 за акция.

    Сделката слага край на управлението на Twitter като публична компания от първоначалното му публично предлагане през 2013 г.

    „Свободата на словото е основата на функционираща демокрация, а Twitter е цифровият градски площад, където се обсъждат въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството“, каза Мъск в изявление.

    Акциите на Twitter се повишиха с около 6% след новината.

    Мъск, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото, разкритикува модерирането на Twitter. Той иска алгоритъмът на Twitter за приоритизиране на туитовете да бъде публичен и възразява срещу предоставянето на твърде много власт върху услугата на корпорациите, които рекламират.

    Политическите активисти очакват, че режимът на Мъск ще означава по-малко умереност и възстановяване на акаунтите на лица, които са били изключени от мрежата, включително бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Консерваторите приветстваха перспективата за по-малко контроли, докато някои активисти за правата на човека изразиха опасения от нарастване на речта на омразата.

    Мъск също така се застъпва за лесни за потребителя настройки на услугата, като бутон за редактиране и побеждаване на „спам ботове“, които изпращат огромни количества нежелани туитове.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години