петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  632 прочитания

  Intellias отваря офис в София

  Екипът ще се разшири до 40 души до края на 2022 г.
  27 април 2022, 13:30 a+ a- a

  Изображение: Intellias

  Intellias планира да основе свой център за развитие в България. Новият офис ще бъде ситуиран в столицата София. В процесa на работа по проектите на лидери в световната индустрия и усвоявайки ресурсите на компанията с цел професионално израстване, специалистите ще имат възможността да развиват своята кариера и да създават иновативни технологии от бъдещето. 

  Компанията планира да състави силен екип от местни IT експерти, които да се присъединят към вече съществуващия глобален екип от 2500 професионалисти. Очаква се да бъдат добавени поне 40 нови попълнения, специализирали в Java, .NET, DevOps, AQA, и други сфери до края на годината. Intellias вече са започнали да наемат IT инженери в страната и са отворени за кандидатурите на още специалисти в България, които да се присъединят към екипа им. 

  „Откриването на новия офис в София е още една важна стъпка към развитието на Intellias на новия Европейски пазар. Това също така е и една възможност да създадем стабилна IT общност, насърчаваща специалистите да се учат взаимно от опита си и да израстват професионално. Както във всеки наш офис, така и в София, ние ще насърчаваме корпоративна култура, ориентирана от човек към човек и базирана на доверие и подкрепа,“ – споделя Витали Серлър, CEO и съосновател на Intellias. 

  В България, компанията ще продължи да развива своите стратегически бизнес цели, включително и в автомобилната сфера, в която Intellias има широки познания. Компанията си партнира с автомобилния гигант Here, който създава решения за навигация и автономно управление от най-висок клас, и кани специалисти от страната да се присъединят към екипа. Компанията работи с други лидери в сферите на телекомуникациите, FinTech, транспорта и мобилността. Софтуерните инженери в Intellias работят с иновативни технологии в сферата на IoT, изкуствения интелект, статистиката, cloud пространството, DevOps, big data и тн. Повече от 2 милиaрда души по света използват продуктите, създадени от специалистите на Intellias. 

  България има огромен потенциал за развитие в IT сферата. Според годишния доклад на AIBEST, индустрията е наела общо 77 043 специалисти на пълно работно време през 2020. Броят на наетите се очаква да надвиши 112 000 до 2024 г. Освен това, всяка година повече от 6 500 вишисти в сферата на технологиите се озовават на пазара за експерти. Голямата част от IT специалистите, около 90%, живеят и работят в София, където Intellias планират да отворят своя нов офис. 

  С повече от 20 години опит в работата с технологии, Intellias е обявен за най-добър работодател и доставчик на услуги многократно. Също така компанията е обявена за най-добър IT работодател от Forbes и Ernst and Young за 2020 и 2021 година. Intellias е в списъка на най-добрите доставчици на услуги много поредни години според IAOP, GSA и Clutch. Освен отварянето на новия офис в България, компанията планира установяването и на допълнителни центрове за развитие в Испания, Португалия, Колумбия и други държави в Европа, Латинска Америка и Азия. Intellias има офиси и в Германия, САЩ, Израел, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 15 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 20 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 21 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 21 часа