неделя, 25 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1199 прочитания

  Intellias отваря офис в София

  Екипът ще се разшири до 40 души до края на 2022 г.
  27 април 2022, 13:30 a+ a- a

  Изображение: Intellias

  Intellias планира да основе свой център за развитие в България. Новият офис ще бъде ситуиран в столицата София. В процесa на работа по проектите на лидери в световната индустрия и усвоявайки ресурсите на компанията с цел професионално израстване, специалистите ще имат възможността да развиват своята кариера и да създават иновативни технологии от бъдещето. 

  Компанията планира да състави силен екип от местни IT експерти, които да се присъединят към вече съществуващия глобален екип от 2500 професионалисти. Очаква се да бъдат добавени поне 40 нови попълнения, специализирали в Java, .NET, DevOps, AQA, и други сфери до края на годината. Intellias вече са започнали да наемат IT инженери в страната и са отворени за кандидатурите на още специалисти в България, които да се присъединят към екипа им. 

  „Откриването на новия офис в София е още една важна стъпка към развитието на Intellias на новия Европейски пазар. Това също така е и една възможност да създадем стабилна IT общност, насърчаваща специалистите да се учат взаимно от опита си и да израстват професионално. Както във всеки наш офис, така и в София, ние ще насърчаваме корпоративна култура, ориентирана от човек към човек и базирана на доверие и подкрепа,“ – споделя Витали Серлър, CEO и съосновател на Intellias. 

  В България, компанията ще продължи да развива своите стратегически бизнес цели, включително и в автомобилната сфера, в която Intellias има широки познания. Компанията си партнира с автомобилния гигант Here, който създава решения за навигация и автономно управление от най-висок клас, и кани специалисти от страната да се присъединят към екипа. Компанията работи с други лидери в сферите на телекомуникациите, FinTech, транспорта и мобилността. Софтуерните инженери в Intellias работят с иновативни технологии в сферата на IoT, изкуствения интелект, статистиката, cloud пространството, DevOps, big data и тн. Повече от 2 милиaрда души по света използват продуктите, създадени от специалистите на Intellias. 

  България има огромен потенциал за развитие в IT сферата. Според годишния доклад на AIBEST, индустрията е наела общо 77 043 специалисти на пълно работно време през 2020. Броят на наетите се очаква да надвиши 112 000 до 2024 г. Освен това, всяка година повече от 6 500 вишисти в сферата на технологиите се озовават на пазара за експерти. Голямата част от IT специалистите, около 90%, живеят и работят в София, където Intellias планират да отворят своя нов офис. 

  С повече от 20 години опит в работата с технологии, Intellias е обявен за най-добър работодател и доставчик на услуги многократно. Също така компанията е обявена за най-добър IT работодател от Forbes и Ernst and Young за 2020 и 2021 година. Intellias е в списъка на най-добрите доставчици на услуги много поредни години според IAOP, GSA и Clutch. Освен отварянето на новия офис в България, компанията планира установяването и на допълнителни центрове за развитие в Испания, Португалия, Колумбия и други държави в Европа, Латинска Америка и Азия. Intellias има офиси и в Германия, САЩ, Израел, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  23 септември 2022, 14:23
  Инвестиции за почти 2 млрд. лв. са в процес на сертифициране
  Само за тази седмица МИР е сертифицирало четири проекта за близо 75 млн. лв. в Стрелча, Благоевград, Пловдив и София област
  23 септември 2022, 13:58
  Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата конференция на INSAIT
  Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT
  23 септември 2022, 11:05
  Швейцария излезе от ерата на отрицателните лихвени проценти
  Централната банка на страната не изключи допълнително повишаване на лихвените проценти
  23 септември 2022, 10:12
  Зам.-министър Христова подписа нови 144 договора за енергийна ефективност
  Те са на стойност 14,5 млн. лв. за предприятия в преработващата промишленост