петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2724 прочитания

    ИТ компанията "Адастра България" открива офис в Русе

    Ще бъдат открити 50 работни места
    04 май 2022, 16:48 a+ a- a

    Любомир Овчаров, изпълнителен директор на Адастра България

    Българското дружество на канадската ИТ компания "Адастра" планира да открие офис в Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-кмета на града Златомира Стефанова с изпълнителния директор на „Адастра България“ Любомир Овчаров.

    Планира се откриването на 50 работни места в новия офис в Русе с опит в областта на Data Analytics не само в крайдунавския град, но и в целия регион. Наетите в офиса на Адастра България в Русе ще могат да работят при дистанционен или xибpидeн мoдeл нa paбoтa, в зависимост от проекта, по който са ангажирани.

    Компанията обмисля и създаването на специален курс, съвместно с Русенския университет „Ангел Кънчев“ на тема Data Analytics in the Cloud, който ще се води от най-опитните консултанти на Адастра.

    Подходящите кандидати трябва да имат опит в Data Engineering, Business Intelligence, Data Governance, Quality Assurance, Cloud, and DevOps. Те ще работят по предоставянето на технологични услуги и решения, свързани с обработка, интеграция, визуализация, анализ и управление на данни, както и администриране на разработените решения.

     По проектите за облачни решения компанията търси таланти с познания или интерес в MS Azure, AWS и GCP, както и в DevOps направлението. 

    „Избрахме Русе, защото вярваме, че градът има силен потенциал от млади и опитни таланти, и с необходимата подкрепа може да се развие във водещ технологичен център в България. Желанието ни е да дадем възможност на хората, които обичат града и искат да живеят в него, да развиват своята IT кариера. След пандемията много от хората се завърнаха в родните си места, за да работят дистанционно. Бихме искали да попълним именно тази празнина -  да работиш от своя град, но да запазиш възможността да отидеш в офисно пространство и да поговориш с колегите си на живо, да правиш разработки рамо до рамо с някой от екипа си”, казва изпълнителният директор на компанията Любомир Овчаров.

    Кoмпaниятa, която вече има близо 400 служители в офисите си в София, Варна и Пловдив, планира в близко бъдеще да се paзpacтва и разширява присъствието си и в други градове в страната.

    „Една от основните характеристики на културата в Адастра е добрият дух на вътрешно подпомагане и споделяне на знания, който съществува и при работа от разстояние. Другата важна черта, която споделят нашите служители, е именно възможността за развитие чрез разнообразни проекти за глобални клиенти, с които всеки един от консултантите на Адастра работи, споделя Милка Рачева, ръководител “Човешки ресурси” в компанията.

    „Колегите ни избират да работят в Адастра, тъй като могат да се развиват в дълбочина в разнообразни технологии за изграждане на комплексни IT решения, свързани с обработка и управление на данни. Всеки един от тях развива таланта си с помощта на личен ментор, който се грижи за неговото технологично портфолио и консултантски умения“, разказва Николай Попов, който работи в компанията като акаунт мениджър и е израснал в Русе.

    Част от стратегията за растеж на Адастра е подпомагането на IT общността с инвестиции в изграждане на таланти. В Адастра Академия са разработени над 60 вътрешни обучения и курсове. Компанията си партнира с голяма част от университетите в страната и заедно с тях разработва бакалавърски програми и магистратури, гост лекции, мастър класове и отворени курсове.

    „Процесът по подбор е фокусиран главно върху идентифицирането на силните страни на кандидата и неговото желание за задълбочаване на познанията в IT сферата. Всеки новопостъпил колега има възможността да работи съвместно с ментор по развиването на технологична експертиза и умения за бизнес комуникация с клиенти. Радваме се, когато се срещаме със специалисти, които имат солидна експертиза в обработката на данни – 8-10 години или повече. Също така оценяваме и младите IT ентусиасти, които не притежават голям предходен професионален опит в сферата, но владеят английски и/или немски език, както и така наречените „меки умения“. Входящото ниво на очакваните от нас познания валидираме с SQL или Python тестове и технически интервюта. С помощта на стажантските ни програми, които ще анонсираме в дългосрочен план, откриваме и надграждаме потенциала на млади хора с основно академичен опит в информационния мениджмънт“, допълва Иглика Капинчева, специалист подбор в компанията, приела присърце разрастването на компанията в родния си град.

    "Адастра" е канадска IT компания, чиито основи са положени през далечната 1994. "Адастра България" е създадена в края на 2007. Първият офис на компанията в София започва работа през 2008. През 2011 отваря врати и офис във Варна, а през 2018 компанията открива офиса си в Пловдив. В България до момента компанията има близо 400 служители, като броят им постоянно нараства. Експертизата на компанията включва технологични услуги и решения за извличане и интеграция на данни, управление и анализи на ключови бизнес данни и дигитализация на водещи компании по целия свят. 

    Клиентите на Адастра са базирани в Северна Америка, Западна и Централна Европа, България и Азия. Компанията работи за компании от банковия, автомобилния, застрахователния сектор, както и за телекомуникационния, фармацевтичния и бързооборотния сектори.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Adastra Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 12 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк