петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  836 прочитания

  Украинската ИТ компания Ciklum открива офис у нас

  В офиса в София работят повече от 100 професионалисти, компанията продължава да се разраства
  13 май 2022, 11:06 a+ a- a

  Основаната в Украйна ИТ компания Ciklum, която разработка на дигитални продукти и услуги, откри офис в България. Центърът в София разширява присъствието на компанията в Източна Европа, като дава достъп до нови ИТ таланти.

  „Талантите в Източна Европа са ключови за глобалния пазар на дигитални решения и услуги. Знаем това от нашия опит в Украйна, Полша, Чехия, Словакия и Румъния. ИТ индустрията в България отчита двуцифрен ръст. Мисля, че нашият 20-годишен опит в развитието на таланти в областта ще подкрепи тази динамика“, каза Кулрадж Смах, главен изпълнителен директор на Ciklum.

  В новия офис в София работят повече от 100 професионалисти. Компанията има амбициозни планове да ускори наемането на местни специалисти и също така да предложи работа на украинци, които са били принудени временно да напуснат домовете си и да се преместят на по-безопасни локации.

  От Ciklum са убедени, че опитът им в работата с междукултурни дигитални екипи за разработка, в хибридни дистанционни модели с фокус върху източноевропейските таланти, ще бъде в основата на успеха им в България.

  Компанията очаква центърът й в България да наема таланти в цялата страна и да предостави възможност на няколко стотици технологични професионалисти да реализират потенциала си до края на годината.

  „Търсенето на дигитални продукти не спира да расте. Ние ясно виждаме, че Източна Европа и в частност България има огромен потенциал за успех на този пазар. Като глобална компания, ние създаваме възможности за местни таланти да се присъединят към международни проекти“, добави Александър Будич, вицепрезидент "Стратегии и операции" в Ciklum.

  Миналата година Ciklum придоби CN Group, базиран в Чехия софтуерен разработчик, и сега продължава да укрепва позициите си на международния пазар.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 8 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 13 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 14 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 15 часа