четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2612 прочитания

    Телевик България изгражда нова производствена база край Пловдив

    Инвестицията е в размер на 10 млн. лева
    19 май 2022, 09:27 a+ a- a

    сн: Телевик България

    Церемония по първа копка на нова производствена база на водещата белгийска компания Televic бе направена в пловдивдското село Царацово. Официални гости бяха заместник-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов, посланикът на Кралство Белгия Н.Пр. Фредерик Мьорес, областния управител на Пловдив Йордан Иванов, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.

    “Телевик България” е дъщерно дружество на белгийската “Телевик НВ груп“ и инвеститор в региона от 2006, когато строи първият си завод за електронно оборудване.

    „Историята на Вашата компания е част от успеха на региона на Пловдив. Инвестициите в развитието и разширяването на бизнеса Ви повече от 20 години е пример за устойчивостта на местната икономика“. С тези думи Стефан Стоянов се обърна към присъстващите и добави, че град Пловдив продължава да утвърждава позициите си като водещ притегателен център за компании от различни световни пазарни ниши.

    "Горди сме се с инвестицията ни в размер на 10 млн. лева, простираща се върху 5 500 кв. м застроена площ с модерен дизайн и детайли, създадени с мисъл за опазване на околната среда и оптимизирани ресурси", отбелязват от компанията.

    Новата производствена база се простира на близо 5 000 кв. м. площ със същото производствено портфолио. Дружеството произвежда продукти за болнично обзавеждане, транспортни и комуникационни системи, а също и системи за мултимедийно обучениe, които се използват в метрото в Лондон, Шанхай и в конферентите зали на Белият Дом.

    През 2011 компанията открива и R&D център с фокус развиване на софтуер за нуждите на прилежащото производство, а през 2017 отваря и нов офис.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 39 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 1 час
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС