петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1097 прочитания

    ISLE Academy става отделно дружество на SofMedica Group

    Няколко от новите области на обучение за медицински специалисти обхващат предоперативната подготовка, наблюдението на случаи или дистанционното провеждане на обучения
    25 май 2022, 11:37 a+ a- a

    Снимка: SofMedica

    SofMedica Group, европейски доставчик на иновативни технологии за борба с някои от основните причини за смъртност в световен мащаб, назначава Ангелики Карава за генерален мениджър на ISLE ACADEMY. Академията за обучение на медицински специалисти е и първият център за симулация на минимално инвазивна хирургия в Централна и Източна Европа. Г-жа Карава ще управлява академията в 5-е държави, в които присъства SofMedica Group: Румъния, Гърция, Унгария, България и Кипър. По този начин ISLE Academy (Innovation, Simulation, Learning, Ecosystem) се превръща в отделно международно юридическо дружество на SofMedica Group, наред с другите четири съществуващи структури – SOFMEDICA, EMERALD, MEDCITY и MEDILEASING. 

    От създаването на предшественика на академията през 2008 г. и ребрандирането ѝ през 2018 г., ISLE academy е постигнала успешни резултати в пет държави и 10 града с постоянните си центрове за иновации, симулации и обучение в Атина и Букурещ и мобилни ISLE центрове в София и Плевен. В момента SofMedica Group работи по установяването на физическо присъствие и в останалите населени места, като наскоро предприе инициативни действия и в Будапеща. Освен това компанията е добавила нови възможности към практическите си семинари, като дистанционно наблюдение на случаи и 3D принтиране на органи за предоперативно обучение.

    Няколко от новите области на обучение за медицински специалисти обхващат предоперативната подготовка, наблюдението на случаи или дистанционното провеждане на обучения. По този начин SofMedica Group се ангажира да инвестира значителни средства в обучението през целия живот на здравните специалисти в региона, да повишава техния опит и да им предлага необходимата клинична и техническа подкрепа. 

    В партньорство и под ръководството на най-добрите медицински университети в региона, както и с местните стипендиантски програми по роботизирана хирургия, компанията се стреми да създаде силна и уникална екосистема, фокусирана върху обучението и иновациите. В рамките на центровете ISLE ACADEMY здравните специалисти имат възможност да тестват системата за роботизирана хирургия da Vinci – най-модерното оборудване в света в областта на минимално инвазивната хирургия.

    Системата da Vinci осигурява максимални ползи както за хирурга, така и за пациента. Днес в петте държави, в които оперира SofMedica, има повече от 40 програми da Vinci, като целта е до края на 2022 г. да бъдат разработени над 50 програми. Понастоящем в Румъния има 13, в Гърция – 12, в Унгария – 3, в България – 11 и в Кипър – 3. Потенциалът на робот-асистираната хирургия с помощта на da Vinci нараства все повече с всяка изминала година, като до момента са извършени повече от 10 милиона операции, от които 1,5 милиона – през 2021 г. 

    ISLE Academy осигурява както иновативна среда – благодарение на високотехнологичните животоспасяващи технологии, така и обучение за придобиване на „твърди“ и „меки“ умения за медицинските специалисти, а SOFMEDICA – Life Saving Innovation популяризира най-съвременните медицински технологии като минимално инвазивна роботизирана и лапароскопска хирургия, диагностика и лечение в областта на гастроентерологията, диагностика и наблюдение на пациенти под интензивна грижа. Страдащите от хронични заболявания могат да получат достъп до специализирани медицински грижи чрез услугите на EMERALD – Precious Healthcare. В допълнение към най-новото медицинско оборудване и образование, необходимостта от разработване на инфраструктура от висок клас, която да следва най-новите стандарти и разпоредби, се постига чрез MEDCITY – The Medical Mall, компанията от групата, натоварена с разработването на инфраструктура, предназначена за настаняване на доставчици на здравни услуги. Освен това групата предлага и решения за оперативен лизинг на иновативни медицински програми посредством MEDI LEASING – Innovation at Your Fingertips.

    Чрез петте си дружества SofMedica се стреми да създаде устойчива промяна за възможно най-много пациенти в Европа и да преодолее разстоянието между най-новите постижения в световната здравна индустрия и здравните специалисти в региона.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 37 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 43 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове