сряда, 22 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1335 прочитания

  Konica Minolta откри своя Smart Video Solutions Demo Center

  Компанията предлага широк набор от възможности за интелигентно видеонаблюдение с висока степен на киберсигурност
  15 юни 2022, 15:47 a+ a- a

  Коника Минолта България откри официално своя Smart Video Solutions Demo Center. Екипът успява да създаде физическо пространство, в което може да се види в реално време как работят едни от най-съвременните начини за оптимизация на работните процеси, мониторинг и анализ, посредством използването на умни IoT видеосистеми.

  В центъра има над 20 камери в действие и 8 различни къта, в които са представени видеорешения от ново поколение, благодарение на технологиите на Mobotix, Luxriot, Catexis, SAFR, Vaxtor и др.

  Коника Минолта България е дружество със собствена търговска, маркетингова и техническа структура, част от глобалния бранд за иновативни бизнес и ИТ решения с близо 22 000 патента за технологични подобрения и иновации. В България компанията стъпва през 2005 г., има представителства в 10 града в страната, и e лидер в предлагането на цялостни решения за управление на корпоративни документни и печатни работни процеси, но бързо се превръща и в партньор за дигитално работно място, свързвайки технологии и хора. Концепцията за дигиталното работно място е надградена през 2016 г. със смарт видеонаблюдение от MOBOTIX, което гарантира безопасна и сигурна работна среда и разполага с вградени AI аналитики.

  Платформата за интелигентно видеонаблюдение е широкоприложима във всички сектори: индустрия, търговия на дребно, образование и наука, здравеопазване, транспорт, логистика, доставки, местни власти и обществени служби, хотели, култура, туризъм и още много други.

  Mobotix е мултифункционална система за наблюдение, която на външен вид изглежда като камера. Всъщност е компютър с очи, обясни Антон Крантев, ръководител екип Видео решения и мениджър Бизнес развитие Интелигентно видеонаблюдение, по време на откриването. Камерите разполагат още с микрофон, говорител, видео, термометър и светломер. Резолюцията е изключителна (нищо общо с неясните снимки на CCTV), топлинните сензори работят от -30 до +60 градуса, а при пожар в дома, например, системата може сама да реагира и да повика помощ. Може да се ползва както за защита на собственост, така и за интелигентни бизнес решения. 

  Камерите, които компанията предлага са няколко вида. Сред тях има терморадиометрични камери, което е технология близка до тази, която използват военните. Освен това устройствата идват с 8 г. гаранция и средно време за повреда над 95 000 часа, което са близо 11 години.

  Софтуерните решения, с които идват устройствата, са индивидуални за всеки клиент и съобразени с неговите нужди и особености на дейността. Системите са подходящи за интегриране в търговски обекти, където могат да отчитат не само броя на посетителите, но и да правят демографска разбивка, както и да отчитат емоционалното им състояние. Система за интелигентно видеонаблюдение може да бъде заложена и в производствена база, където да следи за прегряване на машини, и/или за безопасността на работниците. Подобни системи са подходящи също така за логистични бази и паркове, за контролиран достъп на отдалечение места и в частни паркинги, например и т.н.

  Mobotix осигурява изключително високо ниво на киберсигурност, която никога досега не е била компрометирана, а охранителните камери МX6 и интелигентната видео платформа Mobotix 7 са с възможно най-добрата сигурност и защита, похвалиха се от компанията.

  В демонстрационния център за интелигентно видеонаблюдение може да бъде видяна и машина за автоматично раздаване на ваучери за храна. Тя е проектирана и разработена от българския екип на компанията. Интеграцията между различни смарт устройства и софтуер позволява двойна верификация при получаване на ваучерите от служителите - данните, получени чрез използване на идентификационната карта, се съдържат във видеозаписа, а за допълнителна сигурност при влизане в зоната, автоматично се стартира такъв. Благодарение на интеграцията на софтуерното решение за контрол и отчетност, компанията разполага с информация във всеки един момент какъв е броят на служителите, които са взели ваучери, както и какъв е броят на тези, които трябва да вземат ваучери за текущия или изминал период.

  Посещението в демонстрационния център е възможно след предварителна заявка.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Радев: Финансите на държавата са стабилни
  Спекулации са твърденията за предстояща промяна на курса на лева спрямо еврото и нови заеми от Международния валутен фонд, коментира президентът
  преди 11 часа
  БНБ и банките у нас преминаха към нова европейска платежна система
  Обновената система ще допринесе за хармонизацията и подобряването на ефективността на финансовите пазари в Европа
  преди 12 часа
  Рекордни нива на икономическия риск отчитат финансовите директори в ЦИЕ
  Намаленото вътрешно търсене, геополитическият риск и недостигът на квалифицирани специалисти ще бъдат основните източници на безпокойство за бизнеса в региона през 2023, сочи доклад на "Делойт"
  преди 16 часа
  Глобалната температура ще се повиши с 1,5 градуса по Целзий за десетилетие
  Индустриалните нации трябва да вземат драстични мерки, показва нов доклад
  преди 16 часа
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 76.5% за година
  Най-големите вложения в страната за януари 2023 са от Люксембург, Нидерландия и Белгия