петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3752 прочитания

    Chaos създава лаборатория за иновации за графични технологии

    След обединението с германската Enscape софтуерната компания запазва името Chaos, основателите й Петър Митев и Владимир Койлазов ще са с нови роли
    29 юни 2022, 16:47 a+ a- a

    Основаната в България софтуерна компания Chaos ще формира вътрешна Лаборатория за иновации, с която ще подкрепи дългосрочната визия на компанията за създаване на цялостна платформа за графични технологии. Целта на Chaos е създаване на екосистема от технологии за 3D визуализация, които да се използват във всички етапи от работата на архитекти, дизайнери и визуализатори в областта на архитектурата, проектирането и строителството (AEC - Architectural engineering and construction), визуалните ефекти (VFX) и развлекателната индустрия, както и в продуктовия дизайн.

    Обединението на Chaos с германския лидер в технологиите за рендеринг в реално време и управление на процесите по дизайн в архитектурата Enscape в началото на година и придобиването на платформата за 3D визуализация в търговията Cylindo дадоха допълнително ускорение на реализирането на тази визия.

    Лабораторията за иновации на Chaos ще работи като вътрешно звено в глобалната компанията. Тя ще се ръководи от Владимир Койлазов, който заедно с Петър Митев създава Chaos в края на 90-те години. Той е член на Борда и ще поеме ролята на Директор Лаборатория за иновации (Head of Innovation Lab). Владимир Койлазов e създател на един от основните продукти на Chaos в България - софтуерът за фотореалистична графика V-Ray, който е отличен с технологична награда от Американската филмова академия и Технологична награда Emmy® за принос в развитието на визуалните ефекти в киното и телевизията.

    Той и екипът му ще насърчават професионалисти от 11-те офиса на Chaos по света да споделят идеи и да проучват теми, свързани със създаването и обработката на компютърни изображения (т.нар. рендеринг). Екипът ще си партнира с академични организации и с други развойни центрове в тази област, ще тества нови концепции и ще работи за постигането на дългосрочната визия на компанията.

    „Опитът ни в създаването на технологии за фотореалистична визуализация показва, че добрите идеи могат да дойдат от всеки в компанията. Сега, когато вече сме глобална организация, е време да създадем и подходящите условия, с които да улесним и ускорим иновациите. Колкото повече нови пътеки изследваме, толкова по-добри резултати ще постигнем“ – казва Владимир Койлазов.

    Разширяването на продуктовото портфолио в подкрепа на глобалната визия на компания ще бъде ръководено от Петър Митев, съосновател на Chaos и член на Борда, в ролята му на Главен продуктов директор (Chief Product Officer) на Chaos.

    „Създаването на екосистема с решения за всеки етап в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, артисти, търговци и техните потребители, е наша отдавнашна мечта. Щастлив съм, че в обединената компания имаме ресурсите за постигането й. Ние искаме да предложим на всички тези професионалисти технологиите, от които биха имали нужда на всяка стъпка в своята работа“ – казва Петър Митев.

    Глобалната бизнес стратегия и оперативната дейност на компанията ще се ръководят от Кристиан Ланг в ролята му на Главен изпълнителен директор (Chief Executive Officer). Той оглавява Enscape като CEO от юни 2020 г.

    “Компанията ни преживява период на значително разрастване и се нуждаем от изключителни таланти, които да ни помогнат да създадем най-голямата и най-добрата платформа за визуализация от край до край, 3D търговия и отвъд. Изключително вълнуващо е да бъдеш част от екипа на световен лидер и Лаборатория за иновации в 3D визуализацията, където да имаш свободата да твориш, да опитваш нови неща и да водиш компанията към бъдещето”, коментира Кристиан Ланг.

    Обединената компания, която запазва името Chaos, е с централа в Карлсруе, Германия. През март Chaos обяви придобиването на Cylindo, платформа за 3D визуализация на продукти в сферата на търговията. Заедно Cylindo, Enscape и Chaos ще продължат да демократизират сферата на визуализацията, като направят съдържанието за 3D, AR (добавена реалност) и VR (виртуална реалност) по-достъпно за всеки.

    В момента глобалният екип на компанията надминава 700 души, разположени в офиси в София, Карлсруе, Прага, Скопие, Битоля, Копенхаген, Лос Анджелис, Бостън, Ню Йорк, Сеул и Токио.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 11 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 12 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 19 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 19 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава