четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5114 прочитания

  Как стартира Kyndryl в България?

  Историята на компанията научете от Александър Николов – Изпълнителен директор на Kyndryl България
  14 юли 2022, 13:10 a+ a- a

  Технологичният сектор е един от най-бързоразвиващите се в България през последните години, като предлага все по-разнообразни възможности за ИТ кариера. Страната ни е както притегателна дестинация за световни технологични гиганти, които откриват свои офиси тук, така и благоприятна среда за стартиране и развитие на български компании, които днес са сред водещите работодатели в страната и продължават да разрастват екипите си. Но как започва всичко?

  В рубриката на Economy.bg „Как стартират компаниите в България?“ лидери на водещи технологични компании в страната разказват за първоначалната идея, за първите служители, проекти, клиенти и технологии, за трудностите в началото и развитието на бизнеса и екипите през годините.

  Как стартира Kyndryl в България, научете от Александър Николов – Изпълнителен Директор на компанията.

  Александър Николов – Изпълнителен директор на Kyndryl България. Снимка: Economy.bg

  Г-н Николов, как стартира Kyndryl в България? Какви бяха първите клиенти, проекти, задачи?
  Kyndryl България официално стартира на 3 ноември 2021. Това беше датата, в която в световен мащаб Kyndryl се отдели от IBM и започна да се котира на на американската фондова борса. Това беше един сюблимен момент, в който усетихме новото начало. Мога да кажа, че Kyndryl стартира в България с летящ старт, защото ние имахме съществуващи клиенти и нашите партньори ни познаваха. Така че трябваше да продължим работата и доставките, за които вече бяхме поели ангажименти. Важно беше за нашите клиенти да няма промяна.

  Искахме офиса, в който се преместихме още от началото на компанията, да бъде олицетворение на новото начало, на плодовете, които трябва да берем, но и които трябва да отгледаме. Затова заедно с екипа решихме да нарисуваме дърво, което е олицетворение на плодородието. То остана без корени до момента, в който се нанесохме в офиса и се бяхме подготвили да изцапаме ръцете си с боя и да създадем корените на това дърво. И това показа, че за да берем плодовете, ние трябва да сме въвлечени, посветени на мисията и да изцапаме ръцете си с работа, защото успехите на нашата компания зависят от нашите усилия. И това е мисленето на всеки един от нашите колеги и екипи.

  Как се роди идеята да откриете офиса в България?
  Според мен идеята да се открие офис в България е съгласувана, но тя е дошла от някой много умен и рационален човек. Защото бизнесът в България през последните няколко години е изключително успешен. Стабилен, дава посока, свързан с дигиталната трансформация и следва тенденциите  в световен мащаб. 

  Какви бяха първите трудности и как ги преодоляхте?
  Първите предизвикателства бяха свързани с новото име на компанията. Всички наши клиенти ни познават от предишни проекти, от експертизата, от годините труд, които заедно сме извървели и целите, които сме постигнали. Но за да позиционираме нов бранд със същия екип, беше предизвикателство, но позитивно предизвикателство. В началото имаше шеги на тема как да ни наричат, но впоследствие брандът в България се позиционира много добре. Той е изключително устойчив и олицетворение на професионализъм, експертиза и пълна отдаденост към нашите клиенти. Успехът на Kyndryl е успехът на нашите клиенти и това е начинът на мислене, по който разсъждаваме всеки ден. 

  С какви технологии работихте в началото в България?
  Като част от IBM основно бяхме фокусирани върху голямата палитра от IBM продукти, които и до момента успяваме да имплементиране, доставяме и развиваме за нашите клиенти. От ден първи, когато компанията стартира в цял свят, ние започнахме да изграждаме нашите партньорства с хайпърскелъри като Microsoft, Google, Amazon, VMware и много други, които познаваме и за чиито продукти имаме сертифицирани експерти и те са част от нашето портфолио. Към момента има изключително голям брой сертифицирани експерти за всеки един от тези доставчици на услуги и Kyndryl България и Kyndryl Inc. са сред най-големите партньори на тези хайпърскелъри. Целта е да имаме инструментите и възможността да предоставяме решения на нашите клиенти не спрямо един доставчик, не спрямо един продукт или една платформа, а да можем да направим индивидуално решение спрямо конкретните нужди на всеки наш клиент. 

  С колко и какви служители стартира компанията в България?
  Горд съм, че почти всички служители, с които стартирахме, са до нас. Те са сърцето на компанията и до тях ние добавяме нови хора, които да развиват и да продължават това, което сме поставили като основи. Нашият бизнес и целите ни растат и съответно около основните направления на бизнес компетенции, които ние имаме, слагаме нови екипи, нови хора, така че да можем да адресираме по-големите нужди на нашите клиенти. Тук искам да обърна внимание, че ние развиваме програми за старши и младши специалисти, но работим и с младите таланти, които идват от университетите. Сключили сме партньорства с водещите университети в България, с които имаме адаптирани програми и в които преподават наши служители. И докато студентите учат, ние ги привличаме като стажанти в нашите програми. Това е важно, защото нашите служители трябва да са запознати с новите тенденции. Хората, които учат и които ще дойдат на пазара на труда, трябва да знаят кои са иновативните технологии, които са търсени. Каква е посоката, която да поемат и дали България застава до тях. Защото нашето бъдеще зависи от тях и ние трябва да сме съпричастни и всеки един ден да добавяме стойност към това бъдеще.

  Какво представлява компанията днес?
  Компанията днес е ориентирана към хората. Най-голямата ценност са служителите и техните ценности, тяхната експертиза и насоченост към клиентите. Второто изключително важно нещо са клиентите ни и те вървят ръка за ръка с нашите служители, защото всичките ни проекти се движат със съвместна работа и ясна комуникация. И третата ни основна ценност са технологиите. Ние вярваме, че на база иновативни и най-добри технологии можем да изградим решения, които дават възможност на нашите клиенти да се развиват, да са по-добри, да са лидери на пазара и да са доволни от партньорството си с Kyndryl. Това е нашата цел и нашата мантра.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Kyndryl Bulgaria EOOD в JOBS.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Как стартира Страйпс в България?
  Как стартира Hewlett-Packard Global Delivery Center в България?
  Как стартира „Мусала Софт“ в България?
  Как стартира „Абалта Технолоджис“ в България?
  Как стартира Progress в България?
  Как стартира „Немечек“ в България?
  Как стартира Технологичен център Комерцбанк в България?
  Как стартира SEEBURGER в България?
  Как стартира Scalefocus в България?
  Как стартира Hypoport в България?
  Как стартира Бош Инженеринг Център в България?
  Как стартира Visteon в България?
  Как стартира Acronis в България?
  Как стартира VMware в България?
  Как стартира Sensata Technologies в България?
  Как стартира Центърът за споделени услуги на Atos в България?
  Как стартира Chaos в България?
  Как стартира МенторМейт в България?
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 минути
  От началото на годината Kaufland инвестира 300 000 лв. в контрол на качеството
  Компанията извършва над 12 000 проверки на качеството на асортимента си всяка година
  преди 42 минути
  преди 15 часа
  ЕК предлага бюджет за догодина от 189,3 млрд. евро
  Сред приоритетите му са икономическо възстановяване, стратегическа автономност и създаване на работни места
  преди 16 часа
  Melexis: Планираме до края на 2023 да разширим екипа си в България с още 70 души
  1.1 млрд. чипа е доставил българският екип на Melexis през 2022
  преди 18 часа
  ЕС отпуска 1.23 млрд. за подобряване на психичното здраве
  Около 84 млн. души в ЕС са били засегнати от проблеми, свързани с психичното здраве, още преди пандемията
  преди 18 часа
  Teva инвестира 15 млн. евро в ново производство в Троян
  То ще увеличи работещите в завода до 300 души