четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6163 прочитания

    Тази банка стана „Банка на годината на България“

    За 30-а поредна година бяха отличени постиженията на българските банки. Вижте всички победители:
    07 юли 2022, 09:43 a+ a- a

    сн: Асоциация „Банка на годината“

    Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през кризи. Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по връчване на наградите „Банка на годината“.

    За 30-а поредна година на събитието, организирано от Асоциация „Банка на годината“, бяха отличени постиженията на българските банки в различни сфери.

    „Мога само да си пожелая в държавата да имаме същата стабилност, която има в банковия сектор“, подчерта държавният глава. Банковият сектор задава посоката на развитие на нашата икономика, изтъкна президентът Радев. По думите му българските банки са важен елемент за трансформация на икономиката към по-висок и устойчив темп на развитие, към ускорено технологично развитие и дигитализация, към производство на продукти с висока добавена стойност.

    Класацията „Банка на годината“ се наложи през годините със своята обективност, базирана на официална информация от БНБ и одитирани банкови отчети, посочи още президентът Радев в приветствието си. По думите на държавния глава „Банка на годината“ е свидетел и огледало на модерното развитие на българската банкова система след 1989-а година, а сега и на нейната дигитална трансформация.

    С голямата награда „Банка на годината на България“ беше отличена Пощенска банка. Президентът Радев връчи наградата на главния изпълнителен директор на банката Петя Димитрова и пожела още много нови постижения на финансовата институция.

    През 2022 година Асоциацията връчва за първи път и Наградата за успешна дигитална трансформация - на "Първа инвестиционна банка" и най-добър действащ дигитален проект - "Банка ДСК".

    Носител на приза в категорията за Пазарен дял: стана "УниКредит Булбанк"; за Ефективност - ОББ; и за Динамика на развитие - "Пощенска банка".

    Наградата за Чуждестранен банков клон отиде при "БНП Париба Пърсънъл Файненс" С.А. - клон България.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 32 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки