петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1373 прочитания

    "Ти Би Ай Инфо“ вече ще се казва „Сирма Иншурънс Солюшънс“

    Изпълнителният директор на „Ти Би Ай Инфо“ Юлиян Маслянков ще е част от Съвета на директорите и основно представляващо лице на новата компания
    11 юли 2022, 13:45 a+ a- a

    След като миналата седмица „Сирма Груп Холдинг“ обяви, че придобива 55% от фирмата за разработка и внедряване на технологични решения за управление на бизнеса „Ти Би Ай Инфо“ и дъщерното ѝ дружество „Ейч Ар Ем Солюшънс“, сега една от най-големите софтуерни групи в България разкри повече подробности за сделката.

    След придобиването на мажоритарния дял от 55% от собствеността в „Ти Би Ай Инфо“ АД от „Сирма Груп Холдинг“, името на дружеството ще бъде променено на „Сирма Иншурънс Солюшънс“. В „Сирма Иншурънс Сълюшънс“ АД, изпълнителният директор на „Ти Би Ай Инфо“ Юлиян Маслянков е вторият най-голям акционер с дял от 28%, а останалите дялове са разпределени в миноритарни акционери.

    Освен преименуването на компанията на „Сирма Иншурънс Солюшънс“, предстоят организационни промени, които целят по-добра синергия на работните процеси и интегриране на дружеството в Сирма Груп. Компаниите ще се възползват от общ ресурс по отношение на административни, продажбени, HR и други дейности.

    „Благодарение на настоящата сделка ще разширим богатото ни портфолио за софтуерни услуги в застрахователния сектор. Вярваме, че това ще отвори пред нас изключително много възможности за развитие и достигане до нови клиенти, както в страната, така и на международно ниво“, заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг“.

    „Сирма Иншурънс Солюшънс“ ще насочи усилия в няколко направления, разкри Юлиян Маслянков, който ще е част от Съвета на директорите и основно представляващо лице на компанията. „Планираме реализиране на значителни действия по няколко направления. На първо място изключително големият ни опит в сферата на застраховането, разработването и внедряването на решения за бизнеса ни тласка към следващата естествена крачка - да предоставим достъп до натрупания над 20 години ноу-хау на всички компании в сферата на застраховането. Целта ни е на базата на no-code платформата Creatio, да предоставим на пазара собствен продукт, който таргетира всякакви дружества в застрахователната индустрия – застрахователни компании, банки, брокери, асистанс компании. Решението, което ще реализираме е изключително гъвкаво и може лесно и ефективно да се внедрява във всякакви компании, във всяка една държава, независимо от регулациите. Неразделна част от иновативния продукт са директно интегрираните CRM функционалности за маркетинг, продажби, обслужване на клиенти и др., благодарение на което клиентът ще получи цялостен продукт за управление на бизнеса.“

    Приложението ще носи името „Сирма Иншурънс“/Sirma Insurance и беше ексклузивно представено от Юлиян Маслянков на международна аудитория в края на месец май по време на организираното от Creatio събитие „Дни без код“ в Чикаго, САЩ. Към продуктът вече има интерес от големи компании в Гватемала, Дубай, Словакия и Австралия. До края на месец юли предстои официалното му реализиране за сваляне и лицензиране в официалния пазар за приложения на Creatio - „Creatio Marketlace“.

    “Другото направление, по което ще работим усилено, е широкото интегриране на разработеното от дъщерната компания на „Ти Би Ай Инфо“ АД - „Ейч Ар Ем Солюшънс“  електронно трудово досие sHRedy. До момента над 6 000 служители се администрират в иновационния продукт, който дигитализира всички процеси в HR сферата. Целта ни е до края на годината да достигнем 10 000, а до края на 2023 - 20 000 души.“ – разкри Маслянков и уточни: “Екипът ни постоянно цели да развива и усъвършенства продуктите, които предлага на нашите клиенти, така че да отговарят на специфичните им нужди. Добавяме и разработваме допълнителни функционалности, интегрираме решенията с други платформи и софтуерни продукти. Покрай нуждата на наш клиент за 360-градусова оценка за служителите, станахме ексклузивен партньор за България на платформата SurveySparrow, която съчетава в себе си силата на проучванията, автоматизациите, управлението на отзивите и репутацията, и допълнителни интеграции, които помагат на бизнеса да усъвършенства преживяванията във всяка допирна точка с клиента, служителя или продукта. Решението, което можем изцяло да интегрираме в нашите продукти, освен 360-градусова оценка за служителите, предоставя и инструменти за автоматизирано събиране на обратна връзка по множество канали (web, чат, дори и off-line), създаване на въпросници и изготвяне на обобщени резултати по утвърдени методологии, както и мониторинг на служителите и потребителите, чрез функция за проследяване на индекса на потребителска лоялност (NPS), благодарение на който компаниите разбират по-добре настроенията на служителите и клиентите.“

    “Ти Би Ай Инфо” е консултантска компания в ИТ сферата с дългогодишен опит и присъствие на европейския пазар. Предметът на дейност на фирмата е консултиране, внедряване, разработка и поддръжка на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения. Компанията е създадена през 2002 като дъщерна фирма на ПОК Доверие, част от Ти Би Ай Ейч Груп. През 2007 след придобване на Ти Би Ай Ейч Груп от VIENNA INSURANCE GROUP (VIG) става дъщерно дружество на VIG. През 2012 Туинформатикс придобива 80% от компанията, а през 2019 следва изкупуване на мажоритарен дял от 80% от Туинформатикс от страна на мениджмънта, в лицето на изпълнителния директор на „Ти Би Ай Инфо“ Юлиян Маслянков, а останалите 20% остават собственост на Булстрад Живот. Със своята над 20-годишна история компанията има множество успешно завършени проекти, основна част от които са свързани с финансите и застраховането.

    „Ти Би Ай Инфо“ е единственият сертифициран представител на Creatio за България и ексклузивен представител на Surevyspаrrow за страната. Има богат експертен опит във внедряването и поддръжката на гъвкави и ефективни решения, базирани на най-съвременните технологии – ERP, CRM, бази данни и др. (SAP, Oracle, Salesforce, Creatio, Insis и др.), с които помагат на компаниите да подобрят операциите, да развиват и дигитализират успешно бизнеса си. Създател е на собствен чатбот – най-новото поколение софтуер за успешни продажби, маркетинг и обслужване на клиенти. „Ти Би Ай Инфо“ и нейното дъщерно дружество „Ейч Ар Ем Солюшънс“ разработиха първото легитимно електронно трудово досие – иновативният продукт sHRedy, с който се дигитализират всички процеси в HR сферата.

    Към момента в „Ти Би Ай Инфо“ АД работи екип от 40 души - опитни специалисти в областта на бизнес-анализа, архитектурата, разработката и поддръжката на софтуер, а приходите на компанията за 2021 са в размер на над 3 млн. лева. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 36 минути
    Бош Автомобилно оборудване открива център за обучения с ПГТЕ „Хенри Форд"
    Центърът има за цел да подготви специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили
    преди 2 часа
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 2 часа
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 3 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 3 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla