четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2383 прочитания

    DataArt откри развоен център във Варна

    Компанията планира да отвори 50 работни места в града до края на годината и процесът по наемане да продължи и през 2023
    22 юли 2022, 13:24 a+ a- a

    Денис Юхно, Управляващ Директор на DataArt България (вдясно) и Милен Маринов, Ръководител на развойния център на DataArt във Варна (вляво).

    DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, откри официално своя втори развоен център в България, намиращ се във Варна. Компанията стъпи на българския пазар през 2016 г., когато откри свое представителство в София, а сега разширява дейността си и в морската ни столица. 

    Предвижда се в новия офис първоначално да бъдат наети 50 нови служители до края на годината и процесът по наемане да продължи активно и през 2023 г. Сред позициите, за които компанията търси специалисти, са софтуерни разработчици, QA мениджъри, мениджъри на проекти, бизнес анализатори и др.

    Новият развоен център на DataArt във Варна. Снимка: DataArt

    Сред приоритетите на DataArt във Варна ще бъдат както привличането на висококвалифицирани софтуерни специалисти, така и работа с университети, участия в образователни инициативи и подпомагане на развитието на софтуерния бранш във Варна и региона.

    Новият развоен център на DataArt ще се фокусира върху разработка на софтуерни решения за клиенти на компанията от различни индустрии с приоритет върху сектора на търговията и финансите.

    Новият развоен център на DataArt във Варна. Снимка: DataArt

    Варненското подразделение на DataArt ще бъде оглавено от Милен Маринов, мениджър с над 15 години опит в оперативното ръководство и бизнес развитието в големи международни компании, сред които Sheraton, NCL, Holland America, Viking Cruises и др.

    „Това, че високотехнологична компания като DataArt реши да инвестира в отварянето на развоен център във Варна е само още едно доказателство, че морската ни столица се превръща във важен център на ИТ индустрията у нас, който тепърва ще разгръща своя потенциал. Процесът по наемане на специалисти вече стартира, така че всеки, който има желание да стане част от нашия екип във Варна, може да кандидатства за отворените ни позиции“, коментира Милен Маринов.

    DataArt офис във Варна, снимка, изпратена до нас

    Разширяването на дейността на DataArt в България е част от глобалната политика на компанията за географска диверсификация и стратегия за създаване на силен глобален екип от висококвалифицирани специалисти. Компанията е основана преди 25 години и вече има над 6000 служители, позиционирани в офиси и развойни центрове във Великобритания, САЩ, Аржентина, Полша, ОАЕ, България, Армения, Сърбия, Украйна, Грузия и др.

    Плановете на DataArt са да продължи да затвърждава международното си присъствие, да инвестира в надеждна и сигурна инфраструктура и да развива технологичния си потенциал в ключови области, сред които изкуствен интелект, машинно обучение и анализ на данни.

    Вижте по какви проекти работи DataArt

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк