събота, 28 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  924 прочитания

  Accenture придобива бизнеса на Sentia в Нидерландия, Белгия и България

  Стойността на сделката не е оповестена
  03 август 2022, 09:49 a+ a- a

  сн: ЕП
  Accenture се е договорила да придобие бизнеса на Sentia в Нидерландия, Белгия и България. С централа в Нидерландия, групата Sentia е водеща консултантска компания в облачния бизнес, която управлява частни и публични облачни миграции и предоставя услуги за наблюдение на дигиталното изживяване.

  Екипът на Sentia от около 310 облачни специалисти в Нидерландия, Белгия и България ще се присъедини към Accenture Cloud First.

  Датският бизнес на Sentia не е част от придобиването и ще продължи като независим бизнес под марката Sentia, подкрепен от Waterland Private Equity като основен акционер.

  Условията по сделката не са оповестени.

  Придобиването разширява възможностите на Accenture Cloud First за предоставяне на облачни инфраструктурни услуги от край до край в целия облачен спектър от публични, частни и суверенни облаци.

  "Добавянето на специалисти на Sentia ще подобри услугите за миграция и модернизация на Accenture Cloud First.", коментира Картик Нарайн, глобален ръководител за Accenture Cloud First.

  "Със Sentia разширяваме нашите възможности за стратегическо инфраструктурно инженерство и нововъзникващи технологии в цяла Европа, особено в Нидерландия и Белгия“, отбелязва Рой Икинк, ръководител на Accenture Cloud First Netherlands. „Екипът на Sentia носи ценен опит със суверенни облачни стратегии, предназначени да помогнат на клиентите да се справят с местните разпоредби и изисквания относно поверителността на данните, достъпа и контрола.“

  В момента Sentia предоставя облачни консултации и услуги за доставка, обхващащи хибридна и мулти облачна стратегия; облачна трансформация; и миграция. Основните облачни услуги за контрол и оптимизация на компанията включват облачни управлявани услуги, облачни услуги за сигурност и миграция на облачна инфраструктура. Sentia също предлага уникални услуги за наблюдение на дигитално изживяване, които анализират, проследяват и прогнозират корпоративни приложения и облачни услуги от гледна точка на крайния потребител.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 9 часа
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 10 часа
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 11 часа
  преди 12 часа
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България