четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1789 прочитания

    Wizz Air стартира 2 нови маршрута от София

    От декември авиокомпанията ще лети до Хамбург и Стокхолм
    04 август 2022, 16:19 a+ a- a

    Сн: Wizz Air

    Wizz Air обяви днес разширяването на базата си на летище София с добавянето на 7-и самолет към местната си флотилия, стартирането на 2 нови маршрута и повишаването на честотата на 12 от най-атрактивните си действащи полети.

    От 13 декември 2022 авиокомпанията ще стартира два нови маршрута: до германския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани.

    МАРШРУТ

    ДНИ

    СТАРТИРА ОТ

    ЦЕНИ ОТ*

    СОФИЯ – ХАМБУРГ

    Вторник, четвъртък,

    събота

    13 декември 2022 г.

    97.99 лв.

    СОФИЯ – СТОКХОЛМ

    Четвъртък, събота

    13декември 2022 г.

    97.99 лв.

    На днешната съвместна пресконференция с Летище София и в с участието на Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, Wizz Air обяви също, че ще повиши на честота на полетите си до 12 софийски маршрута. От днес пътниците ще имат по-голям избор за пътуване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт – Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен – Запад).

    ДЕСТИНАЦИИ

    ПОВИШАВАНЕ НА ЧЕСТОТАТА

    СОФИЯ – АБУ ДАБИ

    2 à 3

    СОФИЯ – БАРСЕЛОНА

    5 à 7

    СОФИЯ – БАЗЕЛ

    2 à 3

    СОФИЯ – КОПЕНХАГЕН

    4 à 5

    СОФИЯ – ЛЕТИЩЕ ШАРЛЕРОА (БРЮКСЕЛ)

    3 à 4

    СОФИЯ – АЙНДХОВЕН

    5 à 7

    СОФИЯ – ЖЕНЕВА

    2 à 4

    СОФИЯ –  ЛЕТИЩЕ ФРАНКФУРТ-ХАН

    2 à 3

    СОФИЯ – МАДРИД

    3 à 4

    СОФИЯ – НИЦА

    2 à 3

    СОФИЯ – ТЕЛ АВИВ

    5 à 7

    СОФИЯ – МЕМИНГЕН

    4 à 5

    Първият полет на Wizz Air от София излита през септември 2005. Оттогава досега компанията се успя да се утвърди като пазарен лидер в България и е превозила вече над 16.4 милиона пътници от и до страната ни, от които 1.4 милиона само за 2022. Допълването на софийската флотилия на Wizz Air с новия Airbus A321сeo представлява допълнителна инвестиция от над 100 милиона долара от страна на WIZZ в България. Това ще допринесе за ръст на местната икономика и за създаването на 50 директни работни места в авиокомпанията и 200 индиректни.

    С пристигането на новия самолет в София флотилията на Wizz Air в България ще достигне 11 самолета, от които 7 са позиционирани в София, 3 във Варна и 1 в Бургас.

    По време на събитието Роланд Тишнър, мениджър Операции за Wizz Air Унгария, каза: „Щастливи сме да отпразнуваме разширяването на софийската ни база със 7-и самолет Airbus A321ceo, както и стартирането на нови два маршрута и повишаването на честота на 12 наши полети. Днешните новини са поредното доказателство за нашия дългосрочен ангажимент към българския пазар. Убедени сме, че тези новости ще имат положителен ефект върху икономическото и социалното развитие на България, тъй като с действията си ние подкрепяме растежа на туристическата индустрия и наемането на нови кадри. Бихме искали да благодарим на нашия дългогодишен партньор Летище София за страхотното сътрудничество до момента и очакваме още много страхотни проекти заедно. Каним всички нетърпеливи пътешественици да посетят новите дестинации на борда на една от най-младите, най-модерни и устойчиви самолетни флотилии в света.“

    Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летище София, който също участва в днешната пресконференция, коментира: „Успешното ни сътрудничество с Wizz Air продължава. Седмият самолет и двете нови дестинации са крачка по-близо до 5-звездното летище, което ще станем до 2028. В допълнение към разширяването на мрежата ни от полети, ние се ангажираме да работим за икономически и социален растеж на София и България и нашите атрактивни летищни такси са част от този план. Оценяваме високо гласуваното доверие от страна на Wizz Air и вярваме в нашето позитивно съвместно бъдеще.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк