петък, 07 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1699 прочитания

  След Бургас украинска ИТ компания открива втори офис у нас

  Sigma Software планира да наеме над 50 души в рамките на 12 месеца в новия офис в София
  31 август 2022, 11:52 a+ a- a

  Сн: Sigma Software
   

  Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group разширява присъствието си в България, като отваря нов офис в София през следващите 2 до 3 седмици, обявиха от дуржеството.

  Това е вторият офис на компанията в България, след като през юни откриха офис в Бургас. В рамките на 12 месеца компанията планира да наеме поне 50 души.

  Офисът в София ще се фокусира върху укрепване на съществуващите връзки с компании от ЕС и по-нататъшно изграждане на партньорската мрежа в региона на Централна и Източна Европа.

  „Има много силни технически университети, много различни курсове за обучение и големи ИТ конференции. Младите хора в България имат много голям интерес към ИТ сферата. Основните технологични компании присъстват на пазара от дълго време, така че вече можете да намерите висококвалифицирани специалисти, което прави пазара още по-привлекателен и обещаващ", казва Ирина Шимко, директор, "Ново развитие на бизнеса" в Sigma Software Group.

  Володимир Чирва, управляващ партньор и съосновател на Sigma Software Group, потвърждава, че България има силен технологичен сектор и София е един от най-новите центрове за разработка на софтуер. „Виждаме много прилики между украинската и българската технологична индустрия – големият брой талантливи предприемачи, благоприятната данъчна политика и като цяло положителното въздействие върху БВП на всяка страна. Всички онези фактори, които помагат на ИТ да подхранват икономиката в Украйна, виждаме и тук, в България. Това единствено ни убеди, че решението ни да разширим присъствието си в тази страна е правилно.”

  „София е динамичен и процъфтяващ технологичен център с много атрактивен бизнес климат и нарастващ брой разработчици. Държавата е основна дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software”, казва Николай Пенев, мениджър за България в Sigma Software Group.

  Sigma Software Group е една от най-големите украински ИТ консултанти и доверен партньор на своите клиенти от Австралия до източното крайбрежие на САЩ. В момента компанията има повече от 30 офиса в 16 страни по целия свят.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Удължават противоепидемичните мерки
  Вижте какво предвижда новата заповед на министъра на здравеопазването
  преди 11 часа
  Японската централна банка с умерен оптимизъм за икономиката
  Има възможност за повишаване на заплатите, смята финансовата институция
  преди 11 часа
  ЕС одобри осми пакет от санкции срещу Русия
  Налага се таван на цените на руския петрол, забранява се вноса на редица руски продукти, износа на ИТ услуги и на всички портфейли с крипто активи
  преди 12 часа
  Президентът обяви кога свиква Народното събрание
  Радев обеща да остави достатъчно време на партиите, за да сформират управленско мнозинство
  преди 13 часа
  Швейцарската Howag разширява производството си в Търговище
  Компанията получи сертификат клас „В“ за инвестиция от 1,5 млн. лв., с нея ще се разкрият 15 нови работни места
  преди 13 часа