четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2708 прочитания

    След Бургас украинска ИТ компания открива втори офис у нас

    Sigma Software планира да наеме над 50 души в рамките на 12 месеца в новия офис в София
    31 август 2022, 11:52 a+ a- a

    Сн: Sigma Software
     

    Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group разширява присъствието си в България, като отваря нов офис в София през следващите 2 до 3 седмици, обявиха от дуржеството.

    Това е вторият офис на компанията в България, след като през юни откриха офис в Бургас. В рамките на 12 месеца компанията планира да наеме поне 50 души.

    Офисът в София ще се фокусира върху укрепване на съществуващите връзки с компании от ЕС и по-нататъшно изграждане на партньорската мрежа в региона на Централна и Източна Европа.

    „Има много силни технически университети, много различни курсове за обучение и големи ИТ конференции. Младите хора в България имат много голям интерес към ИТ сферата. Основните технологични компании присъстват на пазара от дълго време, така че вече можете да намерите висококвалифицирани специалисти, което прави пазара още по-привлекателен и обещаващ", казва Ирина Шимко, директор, "Ново развитие на бизнеса" в Sigma Software Group.

    Володимир Чирва, управляващ партньор и съосновател на Sigma Software Group, потвърждава, че България има силен технологичен сектор и София е един от най-новите центрове за разработка на софтуер. „Виждаме много прилики между украинската и българската технологична индустрия – големият брой талантливи предприемачи, благоприятната данъчна политика и като цяло положителното въздействие върху БВП на всяка страна. Всички онези фактори, които помагат на ИТ да подхранват икономиката в Украйна, виждаме и тук, в България. Това единствено ни убеди, че решението ни да разширим присъствието си в тази страна е правилно.”

    „София е динамичен и процъфтяващ технологичен център с много атрактивен бизнес климат и нарастващ брой разработчици. Държавата е основна дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software”, казва Николай Пенев, мениджър за България в Sigma Software Group.

    Sigma Software Group е една от най-големите украински ИТ консултанти и доверен партньор на своите клиенти от Австралия до източното крайбрежие на САЩ. В момента компанията има повече от 30 офиса в 16 страни по целия свят.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 5 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 6 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 12 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 13 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава