петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1166 прочитания

    SiteGround осигурява 300 000 лв. в подкрепа на „Заедно в час“

    Дарението е разпределено в период от 3 години
    08 септември 2022, 11:30 a+ a- a

    Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround (Снимка: SiteGround )

    Водещата българска IT компания SiteGround застава зад каузата на „Заедно в час“ за осигуряване на по-качествено образование в българските училища. 300 000 лева общо e дарението, което фондацията ще получи от SiteGround за три години, разпределено по 100 000 лева на годишна база за 2022, 2023 и 2024 година.

    SiteGround е сред най-големите инвеститори в българското образование. През 2021 година компанията подкрепя фондация „Заедно в час“ с 20 000 лева. Компанията ще дари в рамките на пет години 12 милиона лева на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът ще привлече да преподават в страната ни, за период от пет години. SiteGround е сред най-големите инвеститори, наред с българското правителство и технологичните гиганти като Google и Amazon. SiteGround е предоставил дарения и на различни неправителствени организации, които подкрепят кариерно ориентиране за млади хора, както и предприемачески проекти и менторство.

    Финансовата подкрепа ще бъде инвестирана в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики, насочени към индивидуалния прогрес на всеки ученик.

    Подкрепата, която SiteGround осигурява на фондация „Заедно в час“, е продължение на дългогодишно партньорство. В рамките му компанията е помагала както финансово, така и със силния индивидуален ангажимент от страна на управленския екип към каузата образование. В лично качество изпълнителният директор на SiteGround, Тенко Николов, също подкрепя активно организацията, като от 2022 г. е член на Управителния съвет на фондация „Заедно в час“ и участва в стратегическото развитие на организацията.

    „SiteGround от години подкрепя различни инициативи на „Заедно в час“. Решихме

    да превърнем това в устойчиво сътрудничество. Вярвам в каузата за по-добро образование и смятам, че бизнесът има ключова роля. Той може да помогне с анализ на проблемните области и да предложи иновативни решения в отговор. Целта е българските деца да получат по-добри възможности за образование“, коментира Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround.

    „Подкрепата на SiteGround е изключително ценна за „Заедно в час“, защото ни позволява да подпомогнем повече български училища с дългосрочен хоризонт. В образованието това е ключово, за да постигнем истинско въздействие във всяко училище и за всеки ученик. Още по-щастливи сме, че в лицето на SiteGround и хората от компанията виждаме верни съмишленици, хора, с които споделяме общи ценности и визия за бъдещето на българското образование и заедно ще работим за тях“, коментира партньорството Траян Траянов, изпълнителен директор на фондация „Заедно в час“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 32 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 38 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове