петък, 07 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  533 прочитания

  Wizz Air придобива 75 нови самолета Airbus A321Neo

  До 2030 г. компанията ще разполага с 500 самолета и ще намали емисиите си на CO2 с още 25%
  19 септември 2022, 16:21 a+ a- a

  Снимка: Wizz Air

  Wizz Air обяви, че ѝ предстои закупуването на 75 нови самолета Airbus A321neo. Компанията е уведомила Airbus, че възнамерява да упражни правата си за покупка на новите ефективни и модерни самолети спрямо споразумението, което те имат.

  75-те допълнителни самолета A321neo се очаква да бъдат доставени през 2028-29 г.* Придобиването им е в основата на амбициозната цел на Wizz Air да утрои размера на своята флотилия и до края на десетилетието да разполага с 500 самолета. Моделът A321neo включва най-новите технологии в авиацията и ще помогне на авиокомпанията да укрепи позицията си на една от най-устойчивите нискотарифни авиокомпании. Сред значителните му предимства за околната среда са намаляване на шумовия отпечатък с близо 50%, на разхода на гориво с 20% и емисиите на азотен оксид с 50%.

  Към момента Wizz Air разполага с флотилия от 165 ултрамодерни и ефективни самолета Airbus. Wizz Air управлява една от най-младите флотилии за къси разстояния в света, предлагайки на клиентите ненадминато изживяване при пътуване, като същевременно минимизира въглеродните емисии.

  Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, коментира: „Комбинацията от ултраниските разходи на Wizz Air и водещия на пазара самолет Airbus A321neo са силна предпоставка за бъдещия растеж на Wizz Air през следващото десетилетие, докато ние допълнително укрепваме позицията си като една от най-устойчивите авиокомпании в света. Ние сме на път да станем авиокомпания от 500 самолета до края на десетилетието. Заедно с това изпълняваме ангажимента си да намалим емисии ни на CO2 с 25% до 2030 г.“

  *Датите за доставка на 75-те самолета са предмет на споразумение между Wizz Air и Airbus и ще подлежат на одобрение от акционерите на Wizz Air като сделка от клас 1 съгласно правилата за листване на Financial Conduct Authority.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Удължават противоепидемичните мерки
  Вижте какво предвижда новата заповед на министъра на здравеопазването
  преди 11 часа
  Японската централна банка с умерен оптимизъм за икономиката
  Има възможност за повишаване на заплатите, смята финансовата институция
  преди 11 часа
  ЕС одобри осми пакет от санкции срещу Русия
  Налага се таван на цените на руския петрол, забранява се вноса на редица руски продукти, износа на ИТ услуги и на всички портфейли с крипто активи
  преди 12 часа
  Президентът обяви кога свиква Народното събрание
  Радев обеща да остави достатъчно време на партиите, за да сформират управленско мнозинство
  преди 13 часа
  Швейцарската Howag разширява производството си в Търговище
  Компанията получи сертификат клас „В“ за инвестиция от 1,5 млн. лв., с нея ще се разкрият 15 нови работни места
  преди 13 часа