неделя, 27 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  843 прочитания

  Дискордиа достигна екип от 2000 служители

  Най-голямата българска транспортна компания се цели в топ 10 в Европа чрез инвестиции в хора и технологии
  27 септември 2022, 13:58 a+ a- a

  Снимки: Discordia

  Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, вече има в екипа си 2000 висококвалифицирани служители. Това е сериозен успех за българската компания, който затвърждава водещата ѝ позиция на най-голямата транспортна компания в страната. Плановете на Дискордиа до 2030 г. са още по-амбициозни: да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа, годишните ѝ приходи да достигнат 1 млрд. евро, а екипът – 10 000 души.

  „30 години на пазара, средногодишен темп на растеж от 35%, екип от 2000 страхотни професионалисти и флотилия от 1300 модерни камиона – не бих могъл да съм по-горд с компанията. Благодаря на всички колеги за тяхната отдаденост и амбиции да растем заедно. Именно техният професионализъм ме кара да вярвам, че целта ми Дискордиа да влезе в топ 10 на най-големите и успешни транспортни и логистични компании в Европа, е все по-близо“, каза Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

  На изискано парти, отбелязващо 30-годишния юбилей на компанията, Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“, връчи почетен плакет на служител 2000 – Сибила Фердинандова, която се присъедини към дирекция „Морски и въздушен транспорт“. „Отговорност на компанията е да продължи да създава невероятна среда за работа както за водачите, така и за служителите в офисите на Дискордиа. Да продължим да въвеждаме най-съвременните практики в областта на Човешкия капитал, с които да създаваме възможности и да подпомагаме изграждането на устойчиви кариери“, отбеляза г-н Вайтилингам.

  През тази година Дискордиа празнува юбилей – 30 успешни години на пазара. Основана през 1992 г. във Варна със само 2 автомобила, компанията днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора. Приходите ѝ за 2021 г. се равняват на 272 млн. лв., а ръстът – на впечатляващите 50%. 

  Дискордиа е една от водещите транспортно-логистични компании в Европа. Дейността ѝ е фокусирана върху международния товарен транспорт, включително превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Компанията е създадена през 1992 г., член е на Международната федерация на спедиторските сдружения (FIATA), Националното сдружение на българските спедитори (НСБС), Съюз на международните превозвачи (СМП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Освен в България, Дискордиа има свои офиси в Румъния и Украйна.

  Основен принос за тези постижения имат инвестициите в нови технологии и служители с висок потенциал, както и постоянната оптимизация на процесите с цел подобрение на работата и нивото на обслужване. Компанията инвестира в най-нови системи за тежкотоварни автомобили с цел намаляване на въглеродните емисии и осигуряване на комфорт и безопасност на водачите. Превозните средства във флотилията са от най-ново поколение, а партньори на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.

  За да постигне високите си цели до 2030 г., основен фокус за компанията ще бъдат инвестициите в хора. Компанията се стреми да повиши като цяло интереса на млади и талантливи хора към транспортната индустрия, като си партнира с висши учебни заведения, предоставяйки стипендии и възможности младите хора да се докоснат до реалния бизнес чрез стажантски програми. В рамките на годината Дискордиа планира да назначи 500 души, през следващата – 700-800, а след 3 години има за цел да расте с 1000 души на година. Освен за водачи и специалисти в управлението на транспорта, компанията предлага перспективна кариера и за професионалисти в сферите финанси, човешки ресурси, администрация, продажби, ИТ, като през последните години се превърна в технологичен лидер в транспорта.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Дискордиа АД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  преди 2 дни
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  преди 2 дни
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  преди 2 дни
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023