неделя, 27 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  813 прочитания

  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании

  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:06 a+ a- a

  Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) връчи зелени карти на две водещи компании в областта на логистиката и транспорта. Това са "М&М Милицер и Мюнх БГ" ООД и "Транстерминал" ООД.

  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите, които отговарят на условията и не са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите. На събитието присъстваха председателят на Надзорния съвет на Общинската агенция Николай Стойнев, зам.-кметът Ангел Джоргов, изпълнителният директор на Invest Sofia д-р Мария Христова и кметът на район „Люлин“ Милко Младенов.

  „Подкрепата за бизнеса е водещ приоритет за Столичната община и за кмета на града Йорданка Фандъкова. През Агенцията за инвестиции създадохме услуга, която да осигури бърза подкрепа за компаниите при работата им с администрацията“ – каза по време на събитието Николай Стойнев и подчерта, че София е устойчив град за предприемачите и бизнеса. Той връчи зелена карта на Сашо Тодоров, управител на “Транстерминал” ООД.

  “Транстерминал” ООД е част от швейцарския холдинг Transinvest Group. Той обединява 121 независими компании от 40 държави, опериращи по целия свят, със специален интерес към страните от Европа и Азия. „Транстерминал“ е с 10 на сто българско участие и основната дейност на компанията се състои в отдаване под наем и експлоатация на собствени недвижими имоти. „Тя има собствена складово-терминалната база в района на кв. „Люлин“, а през 2020 г. въведе в експлоатация нов Логистичен център, проектиран като един конструктивен модул със застроена площ 2133.50 м2“ – напомни Сашо Тодоров при получаване на зелената карта. Той сподели, че компанията вече е планирала близо 10 млн. евро нови инвестиции за разширяване на своята дейност в района на бизнес зоната в „Люлин“.

  Компанията "М&М Милицер и Мюнх Интернешънъл Холдинг", която получи зелена карта от зам.-кмета Ангел Джоргов, е водеща интернационална организация в областта на логистичните услуги, с дъщерни фирми практически във всички европейски и азиатски страни. Тя работи в България от 1991 година като първият чуждестранен инвеститор в транспортния сектор и днес представлява най–голямата транспортна и логистична група в страната. Общата инвестиция е от над 20 милиона евро, а 20 на сто от дружеството е с български мениджмънт. Зам.-кметът Ангел Джоргов напомни, че преди години тук е било пустеещ район, но вече е превърнат в бизнес зона с модерни сгради, модерно производство с много работни места. Той пое ангажимента бързо да стартира работата по изграждането на нов и удобен транспортен коридор за работещите. "Това е и мой приоритет, тъй като изграждането на подобна връзка ще облекчи трафика в района и ще създаде удобство на цялата бизнес зона" – каза кметът на района Младенов.

  До момента Invest Sofia е връчила 7 такива карти на инвеститори, чиито общ принос към икономиката е в размер над 130 млн. евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  преди 2 дни
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  преди 2 дни
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  25 ноември 2022, 14:42
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023