петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1218 прочитания

    Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании

    Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
    30 септември 2022, 17:06 a+ a- a

    Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) връчи зелени карти на две водещи компании в областта на логистиката и транспорта. Това са "М&М Милицер и Мюнх БГ" ООД и "Транстерминал" ООД.

    Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите, които отговарят на условията и не са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите. На събитието присъстваха председателят на Надзорния съвет на Общинската агенция Николай Стойнев, зам.-кметът Ангел Джоргов, изпълнителният директор на Invest Sofia д-р Мария Христова и кметът на район „Люлин“ Милко Младенов.

    „Подкрепата за бизнеса е водещ приоритет за Столичната община и за кмета на града Йорданка Фандъкова. През Агенцията за инвестиции създадохме услуга, която да осигури бърза подкрепа за компаниите при работата им с администрацията“ – каза по време на събитието Николай Стойнев и подчерта, че София е устойчив град за предприемачите и бизнеса. Той връчи зелена карта на Сашо Тодоров, управител на “Транстерминал” ООД.

    “Транстерминал” ООД е част от швейцарския холдинг Transinvest Group. Той обединява 121 независими компании от 40 държави, опериращи по целия свят, със специален интерес към страните от Европа и Азия. „Транстерминал“ е с 10 на сто българско участие и основната дейност на компанията се състои в отдаване под наем и експлоатация на собствени недвижими имоти. „Тя има собствена складово-терминалната база в района на кв. „Люлин“, а през 2020 г. въведе в експлоатация нов Логистичен център, проектиран като един конструктивен модул със застроена площ 2133.50 м2“ – напомни Сашо Тодоров при получаване на зелената карта. Той сподели, че компанията вече е планирала близо 10 млн. евро нови инвестиции за разширяване на своята дейност в района на бизнес зоната в „Люлин“.

    Компанията "М&М Милицер и Мюнх Интернешънъл Холдинг", която получи зелена карта от зам.-кмета Ангел Джоргов, е водеща интернационална организация в областта на логистичните услуги, с дъщерни фирми практически във всички европейски и азиатски страни. Тя работи в България от 1991 година като първият чуждестранен инвеститор в транспортния сектор и днес представлява най–голямата транспортна и логистична група в страната. Общата инвестиция е от над 20 милиона евро, а 20 на сто от дружеството е с български мениджмънт. Зам.-кметът Ангел Джоргов напомни, че преди години тук е било пустеещ район, но вече е превърнат в бизнес зона с модерни сгради, модерно производство с много работни места. Той пое ангажимента бързо да стартира работата по изграждането на нов и удобен транспортен коридор за работещите. "Това е и мой приоритет, тъй като изграждането на подобна връзка ще облекчи трафика в района и ще създаде удобство на цялата бизнес зона" – каза кметът на района Младенов.

    До момента Invest Sofia е връчила 7 такива карти на инвеститори, чиито общ принос към икономиката е в размер над 130 млн. евро.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове