петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3631 прочитания

    Какво е да работиш в Next IT Services?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какви хора търси за екипите си, разказва Александър Новаков, CEO в Next IT Services LTD
    05 октомври 2022, 16:29 a+ a- a

    Александър Новаков, CEO в Next IT Services LTD (Снимки: NextIT)

    Next IT Services е софтуерна компания, която присъства на българския пазар от 2011 г. Тя е собственост на австрийската Die Werkbank IT GmbH, която предлага висококачествени BIM решения за производители на строителни материали, архитекти и проектанти. От началото на септември офисът в София се разраства. От 1 януари 2022 г. Next IT Services LTD и Die Werkbank IT GmbH стават част от международната консултантска компания Drees & Sommer Group, оперираща в сектора на строителството и недвижимите имоти.

    ВИЗИТКА
    Име: Next IT Services LTD
    Сфера на дейност: Информационни технологии, архитектура и строителство
    В България е от: 2011
    Брой служители глобално: 56
    Брой служители в България: 51
    Офиси в България: гр. София, бул. „България“ 58 (сграда „Жаклин“)
    Основни продукти/марки: BIM & More, V.create
    Клиенти/Пазари: Основно Централна и Западна Европа

    Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Александър Новаков, CEO в Next IT Services LTD.

    Кога е създадена компанията и откога присъства в България?
    Next IT Services е софтуерна компания, която присъства на българския пазар от 2011 г. Тя е собственост на австрийската компания Die Werkbank IT GmbH, която предлага висококачествени BIM решения за производители на строителни материали, архитекти и проектанти.
    Въпреки че Next IT Services е сравнително млада компания, през последните години ние значително разширихме и развихме своя бизнес, присъединявайки висококвалифицирани експерти и професионалисти към нашите екипи. От началото на месец септември офисът ни също се разрасна, а удвоената площ ще осигури по-благоприятна и продуктивна работна среда на служителите. Изборът на офис локация не е случаен. Освен че се намира на един от ключовите булеварди в София, сградата, в която е поместен офисът, впечатлява със своя модерен и иновативен дизайн. Тя е удостоена с множество отличия, включително наградата „Сграда на годината“ през 2008 г.
    От 1 януари 2022 г. Next IT Services LTD и Die Werkbank IT GmbH станаха част от международната консултантска компания Drees & Sommer Group, оперираща в сектора на строителството и недвижимите имоти. 

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Next IT Services е бързоразвиваща се ИТ компания, която разработва изключително иновативни софтуерни решения за международни клиенти в областта на архитектурата, недвижимите имоти и строителството. Ние създаваме и поддържаме продукти, свързани с дигитализация и оптимизация на различните и цялостни процеси в сферата на архитектурата и строителството, включително изграждане на идеен проект и дизайн на сгради, подготовка и документация на самия строителен процес, както и строителство, поддръжка, рециклиране и събаряне на сгради.
    Мисията на компанията е да предлага продукти, които да революционизират архитектурната и строителната индустрия. Ние разработваме data management и distribution system, които лесно и безпроблемно свързват производители на строителни материали с архитекти и проектанти. Инфраструктурната ни система позволява да събираме данни и да обогатяваме нашите услуги чрез предоставяне на неограничени възможности за потребителите в сферата на Building Information Modeling (BIM).
    Next IT Services мисли и за хората без архитектурни познания и умения. Затова създадохме и поддържаме продукт, предлагащ 3D конфигуратор за обзавеждане на офис сгради. Конфигураторът позволява на нашите клиенти да създават желаната от тях сграда чрез интуитивен подход и безпроблемно да я разпространяват до архитектите.
    Компанията залага и амбициозни цели, насочени към сферата на виртуалната реалност, а проектите ни за цифрова симулация осигуряват на клиентите един по-интерактивен и интересен начин за възприемане на всеки продукт.

    Една от конферентните зали в офиса на Next IT Services

    В Next IT Services работят служители с различна квалификация и експертиза – от програмисти, BIM архитекти, Unity специалисти до продуктови мениджъри и дизайнери. Основната цел на всички екипи е да допринесат с висококачествени услуги към работата на клиенти и партньори и заедно да превърнем компанията в глобален лидер в BIM индустрията. 

    Матиас Ул, основател и управител на Die Werkbank IT GMBH

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Компанията оперира в различни държави от Централна и Западна Европа и удовлетворява нуждите на големи производители на строителни материали, както и на архитектурни и строителни компании. Основните ни клиенти се намират в Германия и Австрия. Имаме силно присъствие още в Испания, Франция, Чехия, Словакия, Словения. Някои от най-големите ни клиенти са международни компании като Knauf, Austrotherm, Sto, Saint-Gobain, както и много други.

    Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
    Централният офис на Die Werkbank e разположен в Австрия. В България Next IT Services разполага само с един офис, който се намира в град София. Имаме и служители, които работят от Швейцария и Германия. 

    Сградата, в която се намира офисът на Next IT Services

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    През последните години броят на служителите нараства постоянно, като в момента при нас работят около 60 професионалисти, разделени в няколко основни екипа. Най-голям е уеб екипът, който се разделя на Front-end и Back-end подекипи, които разработват цялостната уеб част. Плъгин екипите работят с програмни езици C# и C++ и поддържат архитектурни приложения за различните софтуери, които използваме. Разполагаме с опитен QA eкип, отговорен за автоматизирано и ръчно тестване на нашите продукти. Административният и маркетинг екип се занимава с всички дейности, свързани с поддръжка на офис инфраструктурата, както и привличане на нови таланти, организацията на вътрешнофирмени събития, employer branding инициативи. BIM архитектурният екип създава различни BIM обекти и стандарти. Дизайн екипът се грижи за визуалната идентичност на компанията и визията на продуктите спрямо нуждите на клиентите на пазара. Продуктовият екип е отговорен за изграждането на продуктова визия, стратегия и осигуряване на качество на продуктите. Unity 3D eкипът създава различни визуализации в 3D среда, а нашите DevOps и Scrum master експерти работят по процеси, инструменти и методологии, които подпомагат цялостното програмиране.

    Разработване на 3D визуализации

    По-голямата част от нашите служители са завършили висшето си образование в чужбина и допринасят за непрекъснатото развитието на компанията със своя богат опит и познания. 

    Какви хора най-често търси компанията – с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Като международна компания търсим таланти, които да имат желанието да се учат и развиват в един от най-динамичните и предизвикателни сектори. Основно във фокуса ни попадат хора с технически профил – софтуерни разработчици, Quality Assurance специалисти. Предлагаме и възможност за работа на архитекти, дизайнери, DevOps инженери. Отличното владеене на чужди езици е голямо преимущество за кандидатите. Оценяваме високо самоинициативността и проактивното отношение на кандидатстващите, умението да работят добре както в екипи, така и самостоятелно по различни проекти.

    Уютни кътчета както за работа, така и за почивка и релакс

    Особено атрактивни за компанията са кадри с дългогодишен опит в:
    - JavaScript Development; JS frameworks (VueJS, ReactJS, Angular, etc.); Vue.js с Laravel framework;
    - PHP Development; Laravel или друг подобен framework (Symphony, Codeigniter, etc.); MySQL database-systems;
    - C++ development; C# и .NET development; Object-Oriented Programming; Mathematics & Analytic Geometry;
    - Познания в CAD софтуери като Graphisoft ArchiCAD, Autodesk Revit или Microstation;
    - Отлично познаване на code versioning tools, като например Git.

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Разбира се, при нас са добре дошли хората с малък опит и силно желание за учене. Към момента не предлагаме стажантски програми, но определено мога да заявя, че в компанията работят страхотни специалисти, ментори и ръководители на екипи, които непрекъснато съдействат на младите специалисти по пътя им към кариерно развитие и усъвършенстване. 

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Компанията работи с най-новите технологии и използва различни програмни езици, frameworks и бази данни. Мога да посоча някои от тях, като например технологиите за Front-end – JavaScript, HTML, CSS, Vue.js. За Back-end се работи основно с PHP/Laravel framework и база данни MySQL. 

    Всеки служител има възможност да работи както от офиса, така и дистанционно

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    На всички нови служители изпращаме предварително онбординг програма за въвеждане в работния процес през първата седмица още преди официално да постъпят в компанията. По време на обучителния процес запознаваме подробно служителите с дейността на компанията, визията и ценностите, които следваме, както и задълженията и отговорностите спрямо позицията, която заемат. Освен цялото техническо оборудване, което предоставяме на новите попълнения в компанията, подготвяме и малки подаръци. Всеки нов служител има ментор, който му съдейства в процеса на опознаване на екипа и културата на компанията и успешното му интегриране в нея. 

    HR мениджър в обучение на нов служител

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Вече 11 години Next IT Services предлага неограничени възможности за израстване и развитие в компанията и изграждане на успешна кариера. Щастливи сме, че имаме дългогодишни служители, които продължават да работят при нас със същия нюх и мотивация както в началото на своя кариерен път. Можем да се похвалим със служители, които са започнали в компанията като младши специалисти, а днес заемат ръководни позиции. Компанията определено насърчава участието в семинари, обучителни курсове, конференции и други полезни и обогатяващи познанията и компетенцията на служителите занимания. Даваме възможност всеки сам да избере какво обучение да започне след предварително съгласуване с мениджър или тиймлидер. 

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    Компанията предлага богат набор от придобивки за служителите. Това включва допълнително здравно застраховане, финансиране на карти за спорт, допълнителни дни годишен отпуск на база трудовия стаж в компанията, вътрешнофирмени обучения, възможност за дистанционна работа и гъвкаво работно време. Предлагаме още възможности за обучения и сертифициране спрямо нуждите на екипите.
    Всеки месец организираме тематичен тиймбилдинг, който често е свързан с активности сред природата, интересни занимания като стреляне с лък, изследване на непознати архитектурни сгради, участие в спортни отборни игри. Много често след работа обичаме да прекарваме време заедно и дори се сформираха групи от ентусиасти за някои по-екстремни занимания като посещение на зала за спортно катерене, например. 

    Тиймбилдинг, изпълнен със забавления и интересни предизвикателства към екипите

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Next IT Services е една от малкото компании, които изграждат наистина сплотени екипи. Работата в офиса е приятна и зареждаща и това е основно благодарение на хората, които са част от компанията.

    Уютна обстановка в обновения офис на компанията

    Компанията до момента е подкрепяла редица благотворителни инициативи, а в решенията каква кауза да бъде избрана, са участвали всички служители. В стремежа си да имаме още по-голям принос към социалните каузи, сме на път да стартираме своя школа за програмисти, ориентирана към деца, попадащи в рискови групи.
    При нас всеки има възможност да споделя предложения за вътрешнофирмени събития, офис активности и тиймбилдинг с нашия мениджър „Човешки ресурси“ и заедно да намерят правилния начин и момент за реализиране на предложението.

    Вижте профила и актуалните позиции за работя на Next IT Services LTD в JOBS.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

    Какво е да работиш в Wizz Air?
    Какво е да работиш в ZaUtre?

    Какво е да работиш в Тавекс?
    Какво е да работиш в Станга1?
    Какво е да работиш в Motion Software?
    Какво е да работиш в Credissimo?
    Какво е да работиш в Блубито?
    Какво е да работиш в dm България?
    Какво е да работиш в Effortel?
    Какво е да работиш в CloudCart?
    Какво е да работиш в myPOS?
    Какво е да работиш в Lab08?
    Какво е да работиш в Grafixoft?
    Какво е да работиш в Appolica?
    Какво е да работиш в Resolute Software?
    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 3 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 4 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 4 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 5 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове