сряда, 31 май 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2548 прочитания

  Какво е да работиш в Next IT Services?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какви хора търси за екипите си, разказва Александър Новаков, CEO в Next IT Services LTD
  05 октомври 2022, 16:29 a+ a- a

  Александър Новаков, CEO в Next IT Services LTD (Снимки: NextIT)

  Next IT Services е софтуерна компания, която присъства на българския пазар от 2011 г. Тя е собственост на австрийската Die Werkbank IT GmbH, която предлага висококачествени BIM решения за производители на строителни материали, архитекти и проектанти. От началото на септември офисът в София се разраства. От 1 януари 2022 г. Next IT Services LTD и Die Werkbank IT GmbH стават част от международната консултантска компания Drees & Sommer Group, оперираща в сектора на строителството и недвижимите имоти.

  ВИЗИТКА
  Име: Next IT Services LTD
  Сфера на дейност: Информационни технологии, архитектура и строителство
  В България е от: 2011
  Брой служители глобално: 56
  Брой служители в България: 51
  Офиси в България: гр. София, бул. „България“ 58 (сграда „Жаклин“)
  Основни продукти/марки: BIM & More, V.create
  Клиенти/Пазари: Основно Централна и Западна Европа

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Александър Новаков, CEO в Next IT Services LTD.

  Кога е създадена компанията и откога присъства в България?
  Next IT Services е софтуерна компания, която присъства на българския пазар от 2011 г. Тя е собственост на австрийската компания Die Werkbank IT GmbH, която предлага висококачествени BIM решения за производители на строителни материали, архитекти и проектанти.
  Въпреки че Next IT Services е сравнително млада компания, през последните години ние значително разширихме и развихме своя бизнес, присъединявайки висококвалифицирани експерти и професионалисти към нашите екипи. От началото на месец септември офисът ни също се разрасна, а удвоената площ ще осигури по-благоприятна и продуктивна работна среда на служителите. Изборът на офис локация не е случаен. Освен че се намира на един от ключовите булеварди в София, сградата, в която е поместен офисът, впечатлява със своя модерен и иновативен дизайн. Тя е удостоена с множество отличия, включително наградата „Сграда на годината“ през 2008 г.
  От 1 януари 2022 г. Next IT Services LTD и Die Werkbank IT GmbH станаха част от международната консултантска компания Drees & Sommer Group, оперираща в сектора на строителството и недвижимите имоти. 

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  Next IT Services е бързоразвиваща се ИТ компания, която разработва изключително иновативни софтуерни решения за международни клиенти в областта на архитектурата, недвижимите имоти и строителството. Ние създаваме и поддържаме продукти, свързани с дигитализация и оптимизация на различните и цялостни процеси в сферата на архитектурата и строителството, включително изграждане на идеен проект и дизайн на сгради, подготовка и документация на самия строителен процес, както и строителство, поддръжка, рециклиране и събаряне на сгради.
  Мисията на компанията е да предлага продукти, които да революционизират архитектурната и строителната индустрия. Ние разработваме data management и distribution system, които лесно и безпроблемно свързват производители на строителни материали с архитекти и проектанти. Инфраструктурната ни система позволява да събираме данни и да обогатяваме нашите услуги чрез предоставяне на неограничени възможности за потребителите в сферата на Building Information Modeling (BIM).
  Next IT Services мисли и за хората без архитектурни познания и умения. Затова създадохме и поддържаме продукт, предлагащ 3D конфигуратор за обзавеждане на офис сгради. Конфигураторът позволява на нашите клиенти да създават желаната от тях сграда чрез интуитивен подход и безпроблемно да я разпространяват до архитектите.
  Компанията залага и амбициозни цели, насочени към сферата на виртуалната реалност, а проектите ни за цифрова симулация осигуряват на клиентите един по-интерактивен и интересен начин за възприемане на всеки продукт.

  Една от конферентните зали в офиса на Next IT Services

  В Next IT Services работят служители с различна квалификация и експертиза – от програмисти, BIM архитекти, Unity специалисти до продуктови мениджъри и дизайнери. Основната цел на всички екипи е да допринесат с висококачествени услуги към работата на клиенти и партньори и заедно да превърнем компанията в глобален лидер в BIM индустрията. 

  Матиас Ул, основател и управител на Die Werkbank IT GMBH

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Компанията оперира в различни държави от Централна и Западна Европа и удовлетворява нуждите на големи производители на строителни материали, както и на архитектурни и строителни компании. Основните ни клиенти се намират в Германия и Австрия. Имаме силно присъствие още в Испания, Франция, Чехия, Словакия, Словения. Някои от най-големите ни клиенти са международни компании като Knauf, Austrotherm, Sto, Saint-Gobain, както и много други.

  Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
  Централният офис на Die Werkbank e разположен в Австрия. В България Next IT Services разполага само с един офис, който се намира в град София. Имаме и служители, които работят от Швейцария и Германия. 

  Сградата, в която се намира офисът на Next IT Services

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  През последните години броят на служителите нараства постоянно, като в момента при нас работят около 60 професионалисти, разделени в няколко основни екипа. Най-голям е уеб екипът, който се разделя на Front-end и Back-end подекипи, които разработват цялостната уеб част. Плъгин екипите работят с програмни езици C# и C++ и поддържат архитектурни приложения за различните софтуери, които използваме. Разполагаме с опитен QA eкип, отговорен за автоматизирано и ръчно тестване на нашите продукти. Административният и маркетинг екип се занимава с всички дейности, свързани с поддръжка на офис инфраструктурата, както и привличане на нови таланти, организацията на вътрешнофирмени събития, employer branding инициативи. BIM архитектурният екип създава различни BIM обекти и стандарти. Дизайн екипът се грижи за визуалната идентичност на компанията и визията на продуктите спрямо нуждите на клиентите на пазара. Продуктовият екип е отговорен за изграждането на продуктова визия, стратегия и осигуряване на качество на продуктите. Unity 3D eкипът създава различни визуализации в 3D среда, а нашите DevOps и Scrum master експерти работят по процеси, инструменти и методологии, които подпомагат цялостното програмиране.

  Разработване на 3D визуализации

  По-голямата част от нашите служители са завършили висшето си образование в чужбина и допринасят за непрекъснатото развитието на компанията със своя богат опит и познания. 

  Какви хора най-често търси компанията – с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Като международна компания търсим таланти, които да имат желанието да се учат и развиват в един от най-динамичните и предизвикателни сектори. Основно във фокуса ни попадат хора с технически профил – софтуерни разработчици, Quality Assurance специалисти. Предлагаме и възможност за работа на архитекти, дизайнери, DevOps инженери. Отличното владеене на чужди езици е голямо преимущество за кандидатите. Оценяваме високо самоинициативността и проактивното отношение на кандидатстващите, умението да работят добре както в екипи, така и самостоятелно по различни проекти.

  Уютни кътчета както за работа, така и за почивка и релакс

  Особено атрактивни за компанията са кадри с дългогодишен опит в:
  - JavaScript Development; JS frameworks (VueJS, ReactJS, Angular, etc.); Vue.js с Laravel framework;
  - PHP Development; Laravel или друг подобен framework (Symphony, Codeigniter, etc.); MySQL database-systems;
  - C++ development; C# и .NET development; Object-Oriented Programming; Mathematics & Analytic Geometry;
  - Познания в CAD софтуери като Graphisoft ArchiCAD, Autodesk Revit или Microstation;
  - Отлично познаване на code versioning tools, като например Git.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Разбира се, при нас са добре дошли хората с малък опит и силно желание за учене. Към момента не предлагаме стажантски програми, но определено мога да заявя, че в компанията работят страхотни специалисти, ментори и ръководители на екипи, които непрекъснато съдействат на младите специалисти по пътя им към кариерно развитие и усъвършенстване. 

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Компанията работи с най-новите технологии и използва различни програмни езици, frameworks и бази данни. Мога да посоча някои от тях, като например технологиите за Front-end – JavaScript, HTML, CSS, Vue.js. За Back-end се работи основно с PHP/Laravel framework и база данни MySQL. 

  Всеки служител има възможност да работи както от офиса, така и дистанционно

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  На всички нови служители изпращаме предварително онбординг програма за въвеждане в работния процес през първата седмица още преди официално да постъпят в компанията. По време на обучителния процес запознаваме подробно служителите с дейността на компанията, визията и ценностите, които следваме, както и задълженията и отговорностите спрямо позицията, която заемат. Освен цялото техническо оборудване, което предоставяме на новите попълнения в компанията, подготвяме и малки подаръци. Всеки нов служител има ментор, който му съдейства в процеса на опознаване на екипа и културата на компанията и успешното му интегриране в нея. 

  HR мениджър в обучение на нов служител

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Вече 11 години Next IT Services предлага неограничени възможности за израстване и развитие в компанията и изграждане на успешна кариера. Щастливи сме, че имаме дългогодишни служители, които продължават да работят при нас със същия нюх и мотивация както в началото на своя кариерен път. Можем да се похвалим със служители, които са започнали в компанията като младши специалисти, а днес заемат ръководни позиции. Компанията определено насърчава участието в семинари, обучителни курсове, конференции и други полезни и обогатяващи познанията и компетенцията на служителите занимания. Даваме възможност всеки сам да избере какво обучение да започне след предварително съгласуване с мениджър или тиймлидер. 

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Компанията предлага богат набор от придобивки за служителите. Това включва допълнително здравно застраховане, финансиране на карти за спорт, допълнителни дни годишен отпуск на база трудовия стаж в компанията, вътрешнофирмени обучения, възможност за дистанционна работа и гъвкаво работно време. Предлагаме още възможности за обучения и сертифициране спрямо нуждите на екипите.
  Всеки месец организираме тематичен тиймбилдинг, който често е свързан с активности сред природата, интересни занимания като стреляне с лък, изследване на непознати архитектурни сгради, участие в спортни отборни игри. Много често след работа обичаме да прекарваме време заедно и дори се сформираха групи от ентусиасти за някои по-екстремни занимания като посещение на зала за спортно катерене, например. 

  Тиймбилдинг, изпълнен със забавления и интересни предизвикателства към екипите

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Next IT Services е една от малкото компании, които изграждат наистина сплотени екипи. Работата в офиса е приятна и зареждаща и това е основно благодарение на хората, които са част от компанията.

  Уютна обстановка в обновения офис на компанията

  Компанията до момента е подкрепяла редица благотворителни инициативи, а в решенията каква кауза да бъде избрана, са участвали всички служители. В стремежа си да имаме още по-голям принос към социалните каузи, сме на път да стартираме своя школа за програмисти, ориентирана към деца, попадащи в рискови групи.
  При нас всеки има възможност да споделя предложения за вътрешнофирмени събития, офис активности и тиймбилдинг с нашия мениджър „Човешки ресурси“ и заедно да намерят правилния начин и момент за реализиране на предложението.

  Вижте профила и актуалните позиции за работя на Next IT Services LTD в JOBS.bg

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

  Какво е да работиш в Wizz Air?
  Какво е да работиш в ZaUtre?

  Какво е да работиш в Тавекс?
  Какво е да работиш в Станга1?
  Какво е да работиш в Motion Software?
  Какво е да работиш в Credissimo?
  Какво е да работиш в Блубито?
  Какво е да работиш в dm България?
  Какво е да работиш в Effortel?
  Какво е да работиш в CloudCart?
  Какво е да работиш в myPOS?
  Какво е да работиш в Lab08?
  Какво е да работиш в Grafixoft?
  Какво е да работиш в Appolica?
  Какво е да работиш в Resolute Software?
  Какво е да работиш в M2M Services?
  Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
  Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
  Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
  Какво е да работиш в Melon?
  Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
  Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
  Какво е да работиш в Delta Source? 
  Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
  Какво е да работиш в Лидл България?
  Какво е да работиш в МенторМейт?
  Какво е да работиш в Proxiad?
  Какво е да работиш в Endava?
  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Илия Лингорски, БНБ: България е на финалната права към еврозоната
  Предстои откриване на специализирана интернет страница за еврото
  преди 15 часа
  Служебният кабинет предлага нов удължителен бюджет
  Срокът на действие на сега действащия удължителния закон е до 10 юни
  преди 15 часа
  Електрическите модели на Ford ще могат да се зареждат на зарядните на Tesla в САЩ
  Суперзарядните на Tesla могат да се превърнат в стандарт за индустрията, смята главният изпълнителен директор на Ford
  преди 16 часа
  50 медици завършиха курса по оказване на спешна помощ по въздух
  Това успешно полага основните на системата за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS)
  преди 18 часа
  Алтерко стартира академия за международни обучения
  Съвместно със СофтУни компанията пусна първия си международен онлайн курс