петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2246 прочитания

    BlackPeak Capital инвестира 8 млн. евро в Telelink Infra Services

    Инвестицията ще ускори растежа на доставчика на телекомуникационни услуги чрез сливания и придобивания в Европа и ще му позволи да увеличи екипа си
    25 октомври 2022, 10:54 a+ a- a

    Компанията за дялово инвестиране BlackPeak Capital инвестира 8 млн. евро в Telelink Infra Services, регионален доставчик на телекомуникационни и други инфраструктурни услуги в Обединеното кралство, Германия и Централна и Източна Европа, чрез фонда за дялово инвестиране BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund.

    Целта на инвестицията е да подкрепи настоящия бърз темп на органичен растеж на Telelink Infra Services, и да го ускори чрез сливания и придобивания в Западна, Централна и Източна Европа.

    Моделът на Telelink Infra Services позволява на компанията да се възползва от бързия растеж и цифровизацията на ключовата телекомуникационна, железопътна и други публични и частни инфраструктури в Европа. Вече над десетилетие Европа признава стратегическата значимост на бързата и надеждна свързаност, ключова за икономическия растеж, дигитализацията и екологичния преход. Продължителните локдауни засилиха тази необходимост. Европейският съюз подкрепя инвестициите във фиксирана цифрова инфраструктура в страните-членки чрез своя фонд за възстановяване и развитие, в допълнение към програмата "Механизъм за свързване на Европа" (CEF2 Digital) на стойност до 3 млрд. евро, планирана за периода 2021-2027 г. Освен това мрежовите оператори правят все по-значителни инвестиции в инфраструктура. Очаква се броят на европейските безжични кули на телекомите да се увеличи от 350 000 през 2015 на 450 000 през 2025. Нарастващото търсене на услуги в Европа значително надхвърля наличния капацитет на доставчиците.

    Telelink Infra Services вече предоставя редица инженерни услуги, за да отговори на все по-сложните нужди на водещите телекомуникационни оператори и други инфраструктурни участници в Европа.

    "Дигиталната ера налага безпрецедентна необходимост от трансформация на обществото ни. Все по-ускорените темповете и силното ѝ въздействие предизвикват всички нас да се адаптираме и да променим начина си на работа и живот. Telelink Infra Services е иновативен и надежден партньор на частни и публични организации в цяла Европа в този процес. Партньорството ни с BlackPeak Capital ще ни помогне да разширим предлаганите услуги, да увеличим екипа си от квалифицирани инженери и да придобием конкуренти, за да можем да останем по-близо до нуждите на нашите клиенти", заяви Любомир Минчев, мажоритарен акционер в Telelink Infra Services.

    "Много се радваме, че ще подкрепим амбициозните планове на Telelink Infra Services да разшири капацитета си чрез придобиване на регионални и западноевропейски играчи. Твърдо вярваме, че синергията между мениджмънта на Telelink Infra Services, с изключителен опит от над 20 години, и експертизата на BlackPeak Capital в подпомагането на растежа на компаниите, в които инвестира, ще бъде от полза за утвърждаването на Telelink Infra Services като признат играч на европейско ниво.", каза Кирил Иванов, инвестиционен директор в BlackPeak Capital.

    Стив Робъртсън, основател на BT Openreach, ще се присъедини към борда на директорите на Telelink Infra Services като независим член, допринасяйки за развитието на компанията своя над 40-годишен международен опит в областта на телекомуникационната инфраструктура. "Радвам се да се присъединя към Управителния съвет на Telelink Infra Services - бизнес с вълнуваща визия, постижения и фокус върху иновациите. Дигиталната революция продължава да разкрива огромни нови възможности. С нетърпение очаквам да подкрепя екипа и да помогна на бизнеса да достигне пълния си потенциал", коментира Стив Робъртсън.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове